powered by Surfing Waves

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Δεν δόθηκε άδεια λειτουργίας στα γήπεδα ποδοσφαίρου Σπαθαρίου, Κεχριών, Κηρίνθου, Πηλίου, Προκοπίου και Σκεπαστής

Το νεοκατασκευασθέν γήπεδο Σκεπαστής πού κόστισε 240 χιλ. ευρώ όπως και αυτό των Παππάδων  δεν πληρούν τις απαιτήσεις για την έκδοση άδειας λειτουργίας. Θα αναζητηθούν ευθύνες από τους εργολάβους άραγε;


Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς και Θεσσαλίας  δεν χόρηγησε  άδεια λειτουργίας στα γήπεδα
 ποδοσφαίρου ΣπαθαρίουΚεχριών, Κηρίνθου, Πηλίου, Προκοπίου 1, Προκοπίου 2 και Σκεπαστής. με βάση το από 14/08/2014 Πρακτικό της αρμόδιας Επιτροπής Ελέγχου Αθλητικών Εγκαταστάσεων Νομού Ευβοίας.  Κάνε κλίκ στους παραπάνω συνδέσμους για τις σχετικές αποφάσεις.
Τα γήπεδα αυτά προστίθενται σε αυτά του Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας, Παππάδων, Αχλαδίου, Στροφυλιάς,Κερασιάς, Μετοχίου και κλειστό γυμναστήριο Μαντουδίου  πού δεν πήραν άδεια λειτουργίας πριν λίγες μέρες.
Ουδεμία αθλητική συνάντηση διεξάγεται, χωρίς ο χρήστης της αθλητικής εγκατάστασης να έχει άδεια διεξαγωγής της συνάντησης. Η ως άνω άδεια χορηγείται εφόσον η αθλητική εγκατάσταση διαθέτει λειτουργία και η συνάντηση διεξάγεται με την έγκριση της αναγνωρισμένης αθλητικής Ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής.

Οι έλεγχοι

Σε περίπτωση που η Επιτροπή διαπιστώσει τεχνικές ατέλειες ή άλλες ελλείψεις στην αθλητική εγκατάσταση δίνει εύλογη προθεσμία στη διοίκησή της για την αποκατάστασή τους, ορίζοντας ταυτόχρονα νέα ημερομηνία επανελέγχου. Στην περίπτωση αυτή, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά από εισήγηση της Επιτροπής δύναται να χορηγεί μέχρι την ημερομηνία επανελέγχου άδεια λειτουργίας, αν κρίνει ότι οι ελλείψεις δεν είναι τόσο σοβαρές, ώστε να τίθενται σε κίνδυνο ουσιώδη έννομα αγαθά των αθλητών και του κοινού. Εάν και κατά τον
επανέλεγχο διαπιστωθούν ατέλειες ή ελλείψεις που αφορούν την καταλληλότητα των αγωνιστικών χώρων, των χώρων άθλησης και των λοιπών χώρων που προορίζονται για την εξυπηρέτηση των αθλητών, προπονητών και διαιτητών, η Επιτροπή εισηγείται αιτιολογημένα στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τη μη χορήγηση ή την ανάκληση της άδειας λειτουργίας μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ατελειών ή των ελλείψεων, η οποία διαπιστώνεται με νέο έλεγχο. Εάν οι ατέλειες ή ελλείψεις αφορούν την καταλληλότητα των λοιπών χώρων της αθλητικής εγκατάστασης, ιδίως αυτών που προορίζονται για την πρόσβαση, παραμονή και αποχώρηση των θεατών, η Επιτροπή εισηγείται αιτιολογημένα στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τη χορήγηση υπό όρους ή την τροποποίηση της άδειας λειτουργίας ή τη χορήγηση άδειας χωρίς την παρουσία θεατών, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ατελειών ή των ελλείψεων, η οποία διαπιστώνεται με νέο έλεγχο.

Ο νόμος για τις άδειες καταλληλότητας

Με τον "νόμο Γερουλάνου" το 2012, το θέμα της "άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων και άδειας τέλεσης αγώνων", επαναδιατυπώθηκε στη νομοθεσία. Ο νόμος που ψηφίσθηκε τον Φεβρουάριο 2012, πήρε παράταση 18 μηνών για να ισχύσει από το καλοκαίρι του 2013.  Ο Σταύρος Καλαφάτης, αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), ψήφισε τον νόμο περί αυθαίρετων όπου συμπεριλαμβάνονται και τα παράνομα κτίσματα των γηπέδων, προκειμένου να δοθεί χρόνος για βελτιώσεις, αλλά και νομιμοποιήσεις. Παράταση στις οικοδομικές άδειες δόθηκε με καταληκτική ημερομηνία τις 31-12-2013.
Μέχρι τότε θα συνεχίζεται η διαδικασία "Ελέγχου των Γηπεδικών Εγκαταστάσεων", σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην αθλητική νομοθεσία…..
Συμπεριελήφθησαν ως ασφαλιστικές δικλείδες και ποινές τόσο πειθαρχικές όσο και ποινικές για τους επιλήσμονες.

Προβλέπεται ρητά ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον 50.000 ευρώ για τον ιδιοκτήτη ή τον χρήστη αθλητικής εγκατάστασης που στερείται άδειας λειτουργίας και παραχωρεί ή επιτρέπει την διενέργεια σ’ αυτή, αθλητικής εκδήλωσης.

Ποινές επιβάλλονται και στον πρόεδρο του αθλητικού σωματείου που συμμετέχει στην αθλητική εκδήλωση.

Στο άρθρο 22 του νόμου 4049/12, προβλέπεται ότι "για την λειτουργία οποιουδήποτε αγωνιστικού χώρου και εν γένει των αθλητικών εγκαταστάσεων, απαιτείται άδεια για την συνδρομή των αναγκαίων προϋποθέσεων ασφάλειας σε αθλούμενους και θεατές. Η άδεια χορηγείται στην διοίκηση της αθλητικής εγκατάστασης ή στον φορέα στον οποίο αυτή ανήκει. Ουδεμία αθλητική συνάντηση ή αγώνισμα, διεξάγεται σε αθλητική εγκατάσταση που στερείται άδεια λειτουργίας".

Η άδεια αυτή περιλαμβάνει:

α) Την καταλληλότητα των αγωνιστικών χώρων, των χώρων άθλησης και των λοιπών χώρων (αποδυτήρια, ιατρεία κ.λπ.).

β) Την καταλληλότητα των λοιπών χώρων της αθλητικής εγκατάστασης, ιδίως αυτών που προορίζονται για την πρόσβαση ή παραμονή και αποχώρηση των θεατών. Η άδεια ισχύει για δύο έτη από την χορήγησή της».

Στο άρθρο 2 αναφέρεται ότι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, συγκροτείται υποχρεωτικά το δεύτερο 15νθήμερο του μηνός Μαΐου κάθε έτους, η αρμόδια επιτροπή που διενεργεί τους ελέγχους καταλληλότητας.

Στο άρθρο 6 προβλέπεται ότι "σε περίπτωση που η επιτροπή διαπιστώσει τεχνικές ατέλειες ή άλλες ελλείψεις στην αθλητική εγκατάσταση, δίνεται εύλογη προθεσμία στην διοίκησή της για την αποκατάστασή τους, ορίζοντας ταυτόχρονα νέα ημερομηνία επανελέγχου. Στην περίπτωση αυτή, η επιτροπή δύναται να χορηγεί μέχρι την ημερομηνία επανελέγχου άδεια λειτουργίας".

Στην παράγραφο 7 αναφέρεται ότι "οι κερκίδεςτων αθλητικών εγκαταστάσεων που προορίζονται για τους θεατές, σφραγίζονται σε περίπτωση ακαταλληλότητάς τους, μέχρι την αποκατάσταση των ατελειών ή ελλείψεων που διαπιστώνονται με νέο έλεγχο".

Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική είναι η παράγραφος 9 που προβλέπει ρητά ότι "ουδεμία αθλητική συνάντηση διεξάγεται, χωρίς ο χρήστης της αθλητικής εγκατάστασης να έχει άδεια διεξαγωγής της συνάντησης. Η ως άνω άδεια χορηγείται εφόσον η αθλητική εγκατάσταση διαθέτει λειτουργία και η συνάντηση διεξάγεται με την έγκριση της αναγνωρισμένης αθλητικής Ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής".


Τεχνικές Οδηγίες Ανέγερσης Αθλητικών Εγκαταστάσεων
 Προδιαγραφές Γ.Γ.Α.: http://www.gga.gov.gr/index.php/athl-egatastaseis/texnika-stoixeia-athli-egkatastaseon ).



Ποδόσφαιρο_Football_Ndamaroxoma Ποδόσφαιρο_Football_Technical_Notes Ποδόσφαιρο_Football_TP

Ποδόσφαιρο_POS_1



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.