powered by Surfing Waves

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Αδελφοποίηση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού με Ιταλικό Δήμο

Ο Δήμαρχος της Chianciano Terme Andrea Marchetti και το επιτελείο του βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Λουτρόπολη της Αιδηψού, απολαμβάνοντας την Ελληνική φιλοξενία στους τουριστικούς προορισμούς του Δήμου.



Το Σάββατο 13/5/15 πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση των δύο Δήμων, του Chianciano Terme της Ιταλίας και του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, κάτι που θα αποφέρει πολλά οφέλη στον τόπο και ιδιαίτερα στην Λουτρόπολη.

Η αδελφοποίηση των δύο Δήμων ήταν κάτι που επιδίωξε η Δήμαρχος Ελένη (Λίνα) Ευσταθίου κατά την επίσκεψη της στην Chianciano Terme, στα τέλη του Ιανουαρίου, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρήσεων Θερμαλισμού Ελλάδος Ζήση Αγγελίδη.

Η περιοχή Chianciano Terme της Ιταλίας είναι ένα από τα καλύτερα θέρετρα θερμαλισμού (spa) στην Ευρώπη και μοναδικό για το πλούσιο σε θεραπευτικά στοιχεία μεταλλικό νερό του. Στην ομιλία της η Δήμαρχος είπε:

"Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σήμερα έχω την ευκαιρία ως Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού να καλωσορίζω τους αγαπητούς ομολόγους μου από τη συγγενική μας Ιταλία και ιδιαιτέρως από την ρομαντική Τοσκάνη.

Δυο όμορφες πόλεις λοιπόν, δύο περιοχές με δεδομένους ιστορικούς δεσμούς και κοινά χαρακτηριστικά, προσεγγίζουν σήμερα σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, άρα και σε κοινωνικό επίπεδο. Και αυτό γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν ασκεί ψυχρή κυβερνητική εξωτερική πολιτική. Μπορεί όμως και συμβάλει στην ανάπτυξη πολύπλευρων συνεργασιών και στη δημιουργία κατάλληλου κλίματος που βοηθά στο έργο των κυβερνήσεων.

Σας καλωσορίζω ξανά στο φιλόξενο και όμορφο τόπο μας και είμαι βέβαιη πως και με τις δικές μας επισκέψεις στις πόλεις σας θα  ενδυναμωθεί η ισχυρή ιστορική σχέση και φιλία των χωρών μας."



Δήμος Chianciano Terme  7.447 κάτοικοι






0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.