powered by Surfing Waves

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

2ο βραβείο στο μικρό Αντρέα από το Μαντούδι - "Πώς μιλούν τα παιδιά για την προστασία του απορρήτου στο Διαδίκτυο"

2ο Βραβείο (laptop Apple MacBook Air) στην κατηγορία «αφίσα - Δημοτικό»: στον  Αντρέας Τσέλας, μαθητής Ε’ τάξης, 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μαντουδίου Εύβοια

 απο in.gr

 

Πώς μιλούν τα παιδιά για την προστασία του απορρήτου στο Διαδίκτυο
Τμήμα της αφίσας που σχεδίασε ο Μάριος Γιαννόπουλος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών στο Διαδίκτυο. Με δύο αφίσες και δύο ευρηματικά βίντεο εξηγούν τέσσερις μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου στα παιδιά γιατί να προσέχουν πριν δημοσιεύσουν οτιδήποτε στο Διαδίκτυο. Διακόσιες πενήντα οκτώ ανάλογες ιδέες είχαν μαθητές από 165 σχολεία σε όλη την Ελλάδα για να μεταφέρουν το μήνυμα, στο πλαίσιο διαγωνισμού που διοργάνωσε στην αρχή του έτους η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
 
  • 1ο Βραβείο (laptop Apple MacBook Air) στην κατηγορία «βίντεο - Γυμνάσιο»: Ελένη Φυλλαδιτάκη, μαθήτρια Α’ τάξης, Γυμνάσιο Καντάνου Χανίων. Στο βίντεο της Ελένης Φυλλαδιτάκη, ένα νεαρό κορίτσι δημοσιεύει στο Διαδίκτυο μια φωτογραφία με μαγιό και γίνεται αντικείμενο κοροϊδίας από τα άλλα παιδιά, με αποτέλεσμα την επόμενη φορά να το ξανασκεφτεί πριν αναρτήσει δημοσίως προσωπικές φωτογραφίες.
  •  
  • 2ο Βραβείο (laptop Apple MacBook Air) στην κατηγορία «αφίσα - Δημοτικό»: Αντρέας Τσέλας, μαθητής Ε’ τάξης, 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μαντουδίου Εύβοιας. 
  •  
  • 3ο Βραβείο (Apple tablet iPad mini) στην κατηγορία «αφίσα - Γυμνάσιο»: Μάριος Γιαννόπουλος, μαθητής Γ’ τάξης, 4ο Γυμνάσιο Τρίπολης. 
  •  
  • 4ο Βραβείο (Apple tablet iPad mini) στην κατηγορία «βίντεο - Δημοτικό»: Μαρία-Γαρυφαλλιά Σακαρέλλου, μαθήτρια ΣΤ’ τάξης, Δημοτικό Σχολείο Λητής Θεσσαλονίκης. Στο βίντεο μια ομάδα παιδιών αναδιατυπώνει το γνωστό παραμύθι με τον λύκο και τα επτά κατσικάκια, έτσι ώστε να μεταφέρει το μήνυμα ότι δεν παραχωρούμε προσωπικά στοιχεία online (όπως το όνομα και το τηλέφωνο των παιδιών).
Τα έπαθλα αποτελούν ευγενική προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Η Αρχή ανέλαβε την πρωτοβουλία και υλοποίησε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το Τμήμα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, Μαθητικό Διαγωνισμό αφίσας / βίντεο για μαθητές πρωτοβάθμιας (Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού) και δευτεροβάθμιας (Γυμνασίου) εκπαίδευσης με θέμα την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και κεντρικό σύνθημα «Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω!». Αφορμή στάθηκε ο εορτασμός της 9ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (28/1/2015) και σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας ως προς την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο και συγχρόνως στην ανάδειξη της αξίας του ευ αγωνίζεσθαι.
Tα τέσσερα έργα έχουν αναρτηθεί στο ειδικό microsite της Αρχής «ΜΙΚΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» (www.dpa.gr /ενότητα «MIKΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ») όπου περιέχονται ενημερωτικά κείμενα, τεστ γνώσεων και video ευαισθητοποίησης σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.