powered by Surfing Waves

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Αντιπολιτευτικού χαρακτήρα επιστολή προς τους δημότες από τους 9 αποστάτες της παράταξης Καλυβιώτη.



Οι 9 στην νέα επιστολή τους δεν ξεκαθαρίζουν τι σκοπεύουν να κάνουν και ποιος είναι ο στόχος αυτής της επιστολής;  Να παραιτηθεί ο δήμαρχος για να αναλάβουν αυτοί; Δεν διευκρινίζουν.

Την νεα επιστολή δεν υπογράφουν οι κκ. Κουτσουράς και Κουκουρίκος  πού συμμετείχαν στην αρχική ομάδα.





Ακολουθεί το κείμενο της  επιστολής των 9 προς τους δημότες



Αγαπητοί συνδημότες, συνδημότισσες.

Νιώθουμε την ανάγκη μετά από τις τελευταίες δημοτικές εξελίξεις να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα και ψύχραιμα για τα ασυνήθιστα αυτά αυτοδιοικητικά γεγονότα.
Οι αιτίες που προκάλεσαν τις παραιτήσεις μας και την διαφοροποίησή μας από τον τρόπο διοίκησης Καλυβιώτη αποτυπώνονται σε επιστολή που στείλαμε στον Δήμαρχο την 05/06/2015 με αρ. Πρωτ. 6193
Παρατηρώντας τις θέσεις του Δημάρχου που δημοσιεύονται σε Ευβοϊκά Μ.Μ.Ε διαπιστώνουμε ότι το ύφος και ήθος διοίκησής του δεν έχει καμιά σχέση με το προεκλογικό.

Μετά τις παραιτήσεις μας και μετά την επιστολή που στείλαμε λέει ότι κάνει δεύτερη εκκαθάριση η οποία θα συνεχιστεί.
Και μεις ρωτάμε. Μέχρι πότε;
Ίσως μέχρι να μείνουν μόνοι τους οι δύο εργολάβοι;
Κάνει λοιπόν εκκαθάριση ο Καλυβιώτης στους ήδη παραιτηθέντες, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους!!! Την πρώτη, λέει, εκκαθάριση την έκανε προεκλογικά .
και εμείς ρωτάμε…ΠΟΤΕ;
Τότε που ερχόταν κάθε 15 ημέρες και τον ενημερώναμε για την πορεία του συνδυασμού;
Προεκλογικά έλεγε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Τώρα όμως που διοικεί δεν υπάρχουν γι’ αυτόν συνεργάτες, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι.Γι’ αυτό αποφασίζει και συμμετέχει μόνος του π.χ στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ίσως περίπτωση στην Ελλάδα που η δημοτική αρχή εκφράζεται μονό από το Δήμαρχο.
Γι’ αυτό πηγαίνει μόνος του στον Περιφερειάρχη( μετά από κλεισμένο ραντεβού από Δ. Σύμβουλο με αποκλειστικό θέμα την Γ’ φάση του λιμανιού Μαντουδίου) αγνοώντας Αντιδήμαρχο, τεχνική υπηρεσία.
Αποτέλεσμα; Δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και πάμε από την αρχή.
Υποστηρίζει ότι δεν έχει ανάγκη από κανέναν δημοτικό σύμβουλο και ότι θα διοικήσει μόνος του. Και εμείς ρωτάμε…
Αυτό πράγματι τον χαρακτηρίζει ή είναι αποτέλεσμα πανικού;
Αγνοεί, υποτιμά, σνομπάρει Αντιδημάρχους , πρόεδρο ΔΕΥΑΜΛΑ, Δημοτικούς Συμβούλους, υποβαθμίζει τις ικανότητες έμπειρων υπαλλήλων τόσο του Δήμου μας όσο και της Περιφέρειας.
Στις πρωτοβουλίες αντιδημάρχων για αποστολή εγγράφων με θέματα αρμοδιότητάς των αντί να τις δει θετικά, δυστροπεί λέγοντας ότι μονό η δική του υπογραφή έχει βαρύτητα.
Βλέπει φαντάσματα να τον κυνηγούν ντυμένα με παλαιοκομματικό πράσινο μανδύα. Απαξιώνει κόμματα και πολιτικούς.
Εχθρός της Δημοκρατίας και κατ’ επέκταση της ομαλής λειτουργίας μιας Δημοτικής Αρχής δεν είναι κ. Καλυβιώτη οι πολιτικοί, τα κόμματα, οι θεσμοί, αλλά η αλαζονική, αυταρχική, εργολαβική αντίληψη διοίκησης.
Μετά από εννέα μήνες διοίκησης δεν γνωρίζει τις τοπικές κοινότητες. Οι πολίτες δικαιολογημένα τον αποκαλούν ανύπαρκτο και αόρατο.
Περιορίζεται σε γραφειοκρατικά καθήκοντα τα όποια εκτελεί με την νοοτροπία γραμματέα περασμένων δεκαετιών, έναν συγκεντρωτικό Αρχιγραμματέα παλαιάς κοπής.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ότι είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που αντικατέστησε χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος το συμφωνητικό μίσθωσης του ΙΚΑ καθυστερώντας την όλη διαδικασία για 3 μήνες, χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
Είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που έχει καταφύγει σε νομικό ενάντια στις υπηρεσίες τις περιφέρειας για το θέμα του προϋπολογισμού. Παρόμοιες ενέργειες οδηγούν το Δήμο μας στην απαξίωση και την απομόνωση.
Η παντελής έλλειψη αυτοδιοικητικής πείρας από τον Δήμαρχο σε συνδυασμό με το απαράδεκτο συγκεντρωτικό και το αυταρχικό ύφος διοίκησής του είναι ο σημαντικότερος λόγος έλλειψης επικοινωνίας.
Πολλές φορές είχαμε προσπαθήσει να βρούμε λύση στα προβλήματα συνεργασίας που προκαλούσαν τριγμούς και στην συνοχή μας.
Όμως στην τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής ομάδας ακούσαμε από τον ειλικρινέστατο Δήμαρχο αυτό που πραγματικά πίστευε για τους δημοτικούς του συμβούλους. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ.
Μήπως την επόμενη φορά Δήμαρχε να διορίζονται καλύτερα παρά να εκλέγονται; Και εμείς Δήμαρχε λέμε ότι δεν είστε αυτό που θέλαμε.
Θέλαμε έναν Δήμαρχο κοντά στις τοπικές κοινότητες
και στα προβλήματα του Δήμου σε καθημερινή βάση.
Θέλαμε έναν Δήμαρχο συνεργάσιμο με αιρετούς, υπαλλήλους
συνεργάτες, εργαζόμενους.
Θέλαμε έναν Δήμαρχο με την νοοτροπία του μαχητή, του νικητή, του εργάτη, του απλού εργαζόμενου
Και όχι με την νοοτροπία περαστικού αυταρχικού εργολάβου.
Θέλαμε έναν Δήμαρχο που να μην αντικαθιστά το διάλογο με ψυχρά υπηρεσιακά τελεσίγραφα.

Φίλες και φίλοι,
καλούμε τον Δήμαρχο να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να ασχοληθεί επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου μας.
Όλοι εμείς που αγωνιστήκαμε για να αλλάξει σελίδα ο Δήμος μας, συνεχίζουμε με το ίδιο θάρρος, με την ίδια όρεξη μαζί με τους πολίτες να κάνουμε πράξη το προεκλογικό μας πρόγραμμα, να βγει ο Δήμος μας από την απομόνωση και να ακολουθήσει την αναπτυξιακή του πορεία που όλοι θέλουμε.
                                   
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΛΑΤΖΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΔΑΝΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΣΚΟΜΠΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΑΡΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΧΑΤΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.