powered by Surfing Waves

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Πειθαρχική ποινή σε δημοτικό σύμβουλο για… “αμέλεια” – Δείτε τι συνέβη




Πειθαρχική ποινή αργίας διάρκειας δύο μηνών, για παράβαση καθήκοντος από βαριά αμέλεια, επέβαλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, σε πρώην αντιδήμαρχο και νυν δημοτικό σύμβουλο, έπειτα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Είχε προηγηθεί αναφορά στην ανεξάρτητη αρχή, καταλογίζοντας στο δήμο Λαυρεωτικής αδράνεια σε σχέση με σειρά καταγγελιών πολίτη, για πρόκληση ηχορύπανσης από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κακή Θάλασσα Κερατέας.

Η αρχή διερευνώντας την υπόθεση διαπίστωσε ότι ο τότε αρμόδιος αντιδήμαρχος παρέλειψε αδικαιολόγητα, κατά τα έτη 2012 και 2013, να επιβάλει τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις στο κατάστημα (αφαίρεση άδειας λειτουργίας και σφράγιση για ορισμένο χρονικό διάστημα), παρά τις συνολικά δεκαοκτώ βεβαιωμένες από αστυνομικά όργανα παραβάσεις κατά τα παραπάνω έτη, που αφορούσαν τη λειτουργία μουσικής σε αυτό.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την επιβολή των εν λόγω διοικητικών κυρώσεων σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος απαιτείται η συμπλήρωση τριών παραβάσεων λειτουργίας μουσικής εντός έτους.

Ο Συνήγορος του Πολίτη σε συνέχεια πρότεινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να εκκινήσει διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου του αντιδημάρχου, ενώ απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έκθεση για παράβαση καθήκοντος του εν λόγω αιρετού λειτουργού. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ανταποκρίθηκε στην πρόταση του Συνηγόρου και επέβαλε στον πρώην αντιδήμαρχο – και νυν δημοτικό σύμβουλο – πειθαρχική ποινή αργίας διάρκειας δυο μηνών, για παράβαση καθήκοντος από βαριά αμέλεια.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.