powered by Surfing Waves

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

«Ολοκληρωμένο Έργο Οργάνωσης και Λειτουργικού Εκσυγχρονισμού των 325 Δήμων» η πρόταση της ΚΕΔΕ για το νέο ΕΣΠΑ

  espaΤην πρόταση της ΚΕΔΕ για χρηματοδότηση ενός «Ολοκληρωμένου  Έργου Οργάνωσης  και Λειτουργικού Εκσυγχρονισμού των 325 Δήμων» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Νίκο Βούτση και τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, στο πλαίσιο   των διαδικασιών εξειδίκευσης  από τις Διαχειριστικές Αρχές  των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.
Η πρόταση για το «Ολοκληρωμένο Έργο Οργάνωσης και Λειτουργικού Εκσυγχρονισμού των 325  Δήμων» – η οποία έχει εγκριθεί από το ΔΣ της ΚΕΔΕ, μετά από διαβούλευση και με τις Περιφερειακές Επιτροπές Αναπτυξιακού Σχεδιασμού (ΠΕΑΣ) ΕΣΠΑ –  παρουσιάζει την αναγκαιότητα της οργάνωσης των Δήμων στο πλαίσιο της συνολικής οργάνωσης και των τεσσάρων επιπέδων της Δημόσιας Διοίκησης (Κεντρικής Διοίκησης – Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Περιφερειών –Δήμων) και κοστολογεί μόνο το τμήμα του Προγράμματος που αφορά στους Δήμους και τις σχέσεις τους με τα άλλα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης.
Η πρόταση περιέχει τέσσερα  έργα που προτείνεται να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» (Ε.Π.Μ.Δ.Τ.) και δύο έργα που προτείνεται να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (Ε.Π.Αν.Ε.Κ.), συνολικού προϋπολογισμού περίπου 50 εκ. ευρώ.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης,  υπογράμμισε προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών Ν. Βούτση και Οικονομίας Γ. Σταθάκη,  την ανάγκη να γίνει παράλληλη ένταξη των έργων και να διασφαλιστεί η απόλυτη συνέργειά τους, αλλά και ο ίδιος ο χρονισμός (timing), τόσο κατά τη φάση της ανάλυσης, όσο και κατά τη φάση της εφαρμογής τους, δεδομένου ότι όλα τα έργα αφορούν στην οργάνωση και τον λειτουργικό εκσυγχρονισμό  των ίδιων των δομών, λειτουργιών και διαδικασιών των Δήμων.
Τα τέσσερα έργα του Ε.Π.Μ.Δ.Τ. αφορούν στις υπηρεσίες προς τους πολίτες και τα δύο έργα του Ε.Π.Αν.Ε.Κ., αφορούν στις υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.