Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Προβλήματα και στην μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού της Λίμνης


 από την σελίδα του kireas.org

Προβλήματα και στα λύματα  πού χύνονται στην θάλασσα από την   μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού της Λίμνης

Μερικός έλεγχος  (όχι πλήρης)  από αυτοψία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΑΠΕΝ  συμπεραίνει ότι γίνεται  πλημμελής επεξεργασία των λυμάτων στην μονάδα  Βιολογικού Καθαρισμού της Λίμνης με  κίνδυνο υποβάθμισης του περιβάλλοντος από τη διάθεση τους στη θάλασσα.

Τα αποτελέσματα χημικών αναλύσεων των επεξεργασμένων λυμάτων από ιδιωτικό εργαστήριο για κάθε μήνα από Οκτώβριο 2013 μέχρι Ιούλιο 2014

-το βιολογικώς απαιτούμενο οξυγόνο ΒΟD υπερβαίνει το επιτρεπόμενα όριο των 25 mg/l,

-το χημικώς απαιτούμενο οξυγόνο COD κυμαίνεται εντός των επιτρεπόμενων ορίων

-το ολικό άζωτο Ν υπερβαίνει σε όλες τις μετρήσεις το ανώτερο επιτρεπόμενο όριο

Την ημέρα της αυτοψίας, διενεργήθηκε δειγματοληψία από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος. Από τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων των δειγμάτων που ελήφθησαν από την έξοδο της μονάδας επεξεργασίας μετά τη χλωρίωση εξάγεται το συμπέρασμα ότι γίνεται πλημμελής επεξεργασία των λυμάτων στην ελεγχόμενη μονάδα. 

Στις μετρήσεις του εργαστηρίου της ΕΥΔΑΠ οι συγκεντρώσεις του ολικού φωσφόρου υπερβαίνουν τα ανώτερα επιτρεπόμενα όρια διάθεσης ενώ το υπολειμματικό χλώριο προσδιορίστηκε σε συγκέντρωση εκτός των επιτρεπόμενων ορίων . Οι μετρηθείσες συγκεντρώσεις ολικού φωσφόρου συνεπάγονται κίνδυνο υποβάθμισης του περιβάλλοντος από τη διάθεση των πλημμελώς επεξεργασμένων λυμάτων στη θάλασσα.Ο φωσφόρος διεγείρει την ανάπτυξη των φυκιών και άλλων φυτών («ευτροφισμός ») , καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον. Το υπολειμματικό χλώριο είναι τοξικό για τα υδρόβια είδη, και τα επεξεργασμένα λύματα πρέπει επίσης να είναι χημικώς αποχλωριωμένα. Όπως και στην περίπτωση του ΒΙΟΚΑ Μαντουδιου δεν έγιναν μικροβιολογικές αναλύσεις.

Άλλες παραβάσεις που διαπιστώθηκαν:

•Δεν λειτουργεί συστηματικά ο λιπο-αμμοσυλλέκτης.

•Η ξηραμένη λάσπη παραμένει σε κλίνες και δεν διατίθεται σε αδειοδοτημένο χώρο υγειονομικής ταφής

εκτός λειτουργίας ο μετρητής παροχής

•Δεν έχει οριστεί υπεύθυνος για την παρακολούθηση της σωστής λειτουργίας της μονάδας,

Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος  ζήτησαν να αποσταλεί η  άδεια επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων και βοθρολυμάτων για την εγκατάσταση και η απόφαση χορήγησης άδειας λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας. Σε απολογία κλήθηκα οι  υπεύθυνοί  για το ΒΙΟΚΑ Λίμνης (ΔΕΥΑ).


 

6 Σχόλια:

Mε τα χερια μας βγαζουμε τα ματια μας.
Και αυτο γιατι ο βιολογικος εκει στη παραλια ειναι η καλυτερη δυσφημηση της Λιμνης.
Εκτος των αλλων υπαρχει κ μια επιχειρηση μετα τον βιολογικο , οπου επενδυθηκαν εκατομμυρια ευρω κ σιγουρα θα δουλευε καλυτερα αν δεν βρωμαγε τοσο πολυ απο την κακη λειτουργεια του
Θα επρεπε επισης να ειχαμε φροντισει ωστε τα λυματα του βιολογικου να στελνωνται μακρυα στο βουνο οπου να ποτιζουν το δασος κ οχι να τα ριχνουμε στη θαλασσα οπου εκτος των αλλων κακων , προκαλουν ευτροπισμο
Οταν σε δημοτικο συμβουλιο , προτεινα να ενταχθουμε σε προγραμμα με 100% επιδοτηση για τον σκοπο αυτο εγινα ο περιγελος για αρκετους εκει μεσα .
Ειναι δυσκολο σπορ αυτο του δημοτικου συμβουλου οταν η κοινωνια μενει απραγη
κ προκλητικα αδιαφορη για τα κοινα , δινοντας ολα τα δικια σε καθε αιρετο να κανει το ιδιο.
Για να καταλαβουν οι Λιμνιωτες τι θα μπορουσαν να εχουν γινει στην πολη αλλα κ στα χωρια τριγυρω , ας πανε μια εκδρομη στην Αναβρα (Γουρα) Μαγνησιας .
Ενα κατσικοχωρι που μεταμορφωθηκε σε κατι που θα ζηλευε καθε Λιμνιωτης.
Και ολα αυτα με λεφτα της εοκ κ πολυ ενδιαφερον για τα κοινα

τον φαγανε ομως τον Δημαρχο εκει απο οτι ξερω κυριε barret !!!

η επένδυση που λές για εκατομμύρια και ο βιολογικός να μην ήταν βρωμάει απο μόνη της κε barrett

Και τον Χριστο τον εφαγαν , ανωνυμε σχολιαστη 4.56.
Οι ανεμογεννητριες στην Αναβρα βγαζουν πολλα λεφτα αλλα κ τα σφαγεια βιολογικης κτηνοτροφιας , το υπογειο παρκινγκ , το θεματικο παρκο κ τοσα αλλα κατι δινουν.
Λες να εχει καμμια σχεση αυτο με την τυχη αυτου που αποκαλεις δημαρχο κ να αναλαβουν πιο ικανοι στην διαχειρηση αυτων των εσοδων ?
( Ο Δημ Τσουκαλας προεδρος ηταν , ουτε καν δημαρχος )

Δίπλα στο Κιόσκι βγάζουν ομπρέλες.

όταν υπήρχε η ευκαιρία, με λεφτά από προγράμματα να επισκευαστεί ο βιολογικός καθαρισμός με σύγχρονες δεξαμενές κλειστού τύπου που δεν μυρίζουν καθόλου, έγινε μια δήθεν επισκευή, για τα μάτια, με απαρχαιομένους τρόπους.

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.