powered by Surfing Waves

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Το σφαγείο, η ΜΠΕ αγωγού φυσικού αερίου της ΤΕΡΝΑ και η πλατεία Μαντουδίου είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 20/12

Το Δημοτικο Συμβούλιο συνεδριάζει την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 στις 17.00 μ.μ στο κτίριο Μελά στη Λίμνη

Ξεχωρίζουν τα παρακάτω θέματα:

 Σχέδιο του αγωγού. Η ΜΠΕ για τον αγωγόυπεβλήθη τον Απρίλιο 2012, Ο αγωγός σχεδιάζεται για να εξυπηρετεί  αποκλειστικά βιομηχανικές εγκαταστάσεις  συνολικής ισχύος 1.960 MW. Δεν προορίζεται για οικιακή χρήση.

Συζήτηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του αγωγού φυσικού αερίου για την ΤΕΡΝΑ.  Η ΜΠΕ υπεβλήθη τον Απρίλιο 2012, Κόστος 78 εκατ. Ευρώ.
Σύμφωνα με τον ΔΕΣΦΑ: "Ο σκοπός του έργου σύνδεσης και τροφοδότησης με Φ.Α. των μελλοντικών μονάδων της ΗΡΩΝ V AE στο Μαντούδι Εύβοιας, (προϋπολογισμού 78.000.000 Ευρώ) είναι να τροφοδοτήσει μετά την ολοκλήρωσή του:

- δύο μονάδες ηλεκτροπαραγωγής αεριο-στροβιλικού συνδυασμένου κύκλου, συνολικής ονομαστικής ισχύος 1160 ΜW , που πρόκειται να κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της εταιρίας ΗΡΩΝ V Α.Ε. στην θέση Φούρνοι του Δ.Δ. Μαντουδίου Ευβοίας και

- μία θερμική μονάδα ονομαστικής ισχύος 440 ΜW και μια μονάδα ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου, συνολικής ονομαστικής ισχύος 360 ΜWΗ 

Η επένδυση του ΔΕΣΦΑ περιλαμβάνει τα εξής: 

Εγκατάσταση αγωγού Υψηλής πίεσης (80 bar), διαμέτρου 20΄΄ και μήκους 72 περίπου χιλιομέτρων από το Μαυρομάτι Βοιωτίας έως το Μαντούδι Ευβοίας (συμπεριλαμβάνεται και κλάδος 1 χλμ. προς ΛΑΡΚΟ). Από το παραπάνω μήκος τα 62 περ. χλμ. ακολουθούν χερσαία δια-δρομή και τα 10 περ. χλμ. υποθαλάσσια. Εγκατάσταση δύο (2) σταθμών ξεστροπαγίδων στο L/V-SCR Βάγια (Launcher) και στο L/V-SCR Μαντούδι (Receiver). Εγκατάσταση δύο (2) Μετρητικών Σταθμών , στον χώρο της ΗΡΩΝ V στο Μαντούδι και δύο (2) Μετρητικών Σταθμών , στον χώρο της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα, από τους οποίους ο ένας είναι πιθανόν να είναι και ρυθμιστικός.

Έργα που βρίσκονταν σε διαγωνιστική διαδικασία ή σε φάση μελετών ωρίμανσης :
Εγκατάσταση τριών (3) Βαλβιδοστασίων , στις θέσεις Λάρυμνα , Γαλατάκι, και Μαντούδι
Σε όλο το μήκος του χερσαίου αγωγού έχει θεωρηθεί ότι θα τοποθετηθεί αγωγός ΗDPE Φ40 και θα εγκατασταθεί  core οπτική ίνα.
Η επέκταση του υπάρχοντος συστήματος τηλεπικοινωνιών (PDH), έτσι ώστε να καλυφθούν οι νέοι σταθμοί θα ληφθεί υπόψη καθώς επίσης και η επέκταση του συστήματος SCADA .
Σε ότι αφορά στη γεφύρωση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο ακτών του υποθαλασσίου τμή-ματος θα εγκατασταθεί διπλή ασύρματη ζεύξη σε συνδυασμό με σταθερή τηλεφωνική γραμ-μή (back up).
Έως σήμερα έχει οριστικοποιηθεί η διαδρομή του αγωγού στην χαρτογραφική κλίμακα 1:50.000. Η Προκαταρκτική Χωροθέτηση των Υπέργειων Εγκαταστάσεων καθώς και η προκα-ταρκτική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ολοκληρώθηκαν.
Τον Απρίλιο 2012 υπεβλήθη η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Με την υποβολή της ολοκληρώθηκε από το ΔΕΣΦΑ η παροχή υπηρεσιών που προβλέπονταν από το σχετικό Ιδιωτικό Συμφωνητικό".



Tροποποίηση της εγκριση περιβαλλοντικών όρων για την εκμετάλλευση (υπόγεια) μεταλλείου μαγνησίτη (λευκόλιθου) στις θέσεις ΄΄Πλακαριά - Μουρτίτσα΄΄ και ΄΄Γερόρεμα΄΄. Με την τροποποίηση της ΑΕΠΟ συμπεριλαμβάνεται και η σκάλα φόρτωσης στο Κυμάσι και επιτρέπεται στην ΒΙΟΜΑΓΝ  η απόρριψη οποιωνδήποτε υλικών/ουσιών στην θάλασσα με μια απλή γνωμοδότηση. Η
νέα ΑΕΠΟ εκδόθηκε στις 11/10/12.  Υπάρχει προφυγή στο ΣτΕ απο κατοίκους των Βορείων Σποράδων



Καθορισμός χώρου εγκατάστασης σφαγείου. Από το 2000 εκκρεμεί το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης σφαγείων στην Βόρεια Εύβοια. Η νέα νομοθεσία για αυστηρότερους κανόνες υγιεινής για τα σφαγεία , είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο όλων των σφαγείων (Ιστιαίας, Λίμνης, Αιδηψού και Μαντουδίου). Έτσι οι κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να σφάζουν σε σφαγεία της Φθιώτιδας, της Χαλκίδας ή παράνομα στην ύπαιθρο. Αυτό επιβαρύνει το λειτουργικό κόστος παραγωγής και έπληξε την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας με πτώση πάνω από 50% στα χοιρινά, 30% στην παραγωγή γάλακτος, πτώση στα αιγοπρόβατα, ενώ η εκτροφή των βοοειδών είναι σχεδόν απαγορευτική. Το 2005 είχε γίνει προμελέτη για λογαριασμό του Δήμου Ελυμνίων για 1.200.000 ευρώ επένδυση και περιλαμβάνει τρεις γραμμές σφαγείων (Χοιρινά, βοοειδή, αιγοπρόβατα), χώρους σταβλισμού, γραφεία, χώρο αποθήκευσης λυμάτων κλπ. Η συνολική έκταση ανέρχεται στα 1000 τμ περίπου. Ο χώρος εγκατάστασης που είχε προταθει είναι επί της επαρχιακής οδού Ιστιαίας-Ροβιών κοντά στο Μαρούλι. Έγιναν δυο ερωτήσεις στην βουλή από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Κριτσωτάκη (10/2/11) και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου (1/3/11 )
Οι δήμαρχοι Μαντουδίου, Λίμνηςμ Αγίας Άννας και Ιστιαίας Αιδηψού συναντήθηκαν στις 10/10/12 για να συζητήσουν το θέμα.



Η πλατεία Μαντουδίου αναπλάθεται
Πλατεία Μαντουδίου. Αφορά το σχέδιο της βεβιασμένης ανάπλασης της πλατείας Μαντουδίου που όπως φημολογείται γίνεται για να δημιουργηθεί χώρος για τα τραπεζοκαθίσματα ημετέρου. Η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση της αρχιτεκτονικής μελέτης ανάπλασης του χώρου στην κεντρική πλατεία Μαντουδίου» σε ιδιώτη μελετητή




Επιβολή τέλους κοινόχρηστου χώρου σε στύλους ΔΕΗ και ΟΤΕ. πολλοι δήμοι εχουν επιβάλλει τέτοια τέλη. Η ΔΕΗ έχασε προσφυγή στο ΣτΕ εναντίον του δήμου Ηρακλείου για αυτά τα τέλη. Ο δήμος Χανίων έχει επιβάλλει τα παρακάτω τέλη για το 2012 
:• 30 ευρώ ετησίως για κάθε στύλο της ΔΕΗ.
• 30 ευρώ ετησίως για κάθε στύλο του ΟΤΕ.
• 30 ευρώ ετησίως για κάθε πυλώνα της ΔΕΗ.
• 150 ευρώ ετησίως για κάθε καρτοτηλέφωνο του ΟΤΕ.
• 60 ευρώ ετησίως για κάθε ταχυδρομικό κουτί των ΕΛΤΑ.



Καθορισμός τελών παρεχόμενων υπηρεσιών καταργούμενων Ν.Π.Δ.Δ.  Οι δημοτικες επιχειρήσεις μπορουν να  εισπράτουν αντίτιμο για τις  υπηρεσίες  που παρέχουν.




Αναλυτικά όλα τα θέματα που θα συζητηθούν:

  1. Αποδοχή δωρεάς μετοχών από τον κ. Χρυσικό Ανάργυρο
  2. Αίτηση της Αλεξίου Βασιλικής για μείωση μισθώματος στο κατάστημα «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ-ΜΠΑΡ» στο Κυμάσι Μαντουδίου.
  3. Αίτημα Σκομπρή Μαρίας κλπ για πλατεία Μαντουδίου.
  4. Αίτηση Δασικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Λίμνης για εκμίσθωση προς εκμετάλευση του Δημοτικού δάσους Λίμνης.
  5. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της 37963/1790/5-7-12 απόφασης του υπουργού ΠΕΚΑ σχετικά με τους περιβαλλοντικούς όρους για την υπόγεια εκμετάλλευση μεταλλείου μαγνησίτη(λευκόλιθου) στις θέσεις «Πλακαριά-Μουρτίτσα», «Γερόρεμα» Δ.Δ Προκοπίου.
  6. Συζήτηση ενημέρωση και λήψη απόφασης για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Αγωγός φυσικού αερίου Υψηλής Πίεσης ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ-ΛΑΡΥΜΝΑ-ΜΑΝΤΟΥΔΙ».
  7. Αίτηση για Ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, σύμφωνα με το άρθρο 8. του Ν. 3879/2010. Συμμετοχή του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας στο Έργο «Κέντρο Δια βίου Μάθησης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου». Ορισμός Υπεύθυνου Εκπροσώπου του Δήμου. – Επικαιροποίηση με Νέα Αίτηση.
  8. Καθορισμός τέλους στους στύλους και πυλώνες της ΔΕΗ και στύλους του ΟΤΕ που υπάρχουν μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου.
  9. Καθορισμός χώρου εγκατάστασης σφαγείου και λοιπές ενέργειες
  10. Καθορισμός τελών παρεχόμενων υπηρεσιών καταργούμενων Ν.Π.Δ.Δ
  11. Λειτουργία κτιρίου πρώην Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων.
  12. Ορισμός επιτροπής Εκκαθαριστών από 2 μέλη του Δ.Σ για τις 2 υπό εκκαθάριση Δημοτικές Επιχειρήσεις.
  13. Έγκριση κανονισμού Νεκροταφείων.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.