powered by Surfing Waves

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

«Όχι» σε αιολικό πάρκο χωρίς χωροθέτηση

Δεν πρόκειται να γίνει κανένα αιολικό συγκρότημα στη Μάνη εφόσον δεν έχει προηγηθεί σχετική χωροταξική μελέτη. Αυτό απάντησε ο περιφερειάρχης ΠέτροςΤατούλης σε ερώτηση των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπέιρωσης», υπενθυμίζοντας ότι «το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει αποφασίσει αρνητικά σε οποιαδήποτε χωροθέτηση αν δεν έχει προηγηθεί σχετική χωροταξική μελέτη».

»Η Λακωνία μέχρι χθες υπήρξε παραμεθόριος περιοχή, καθώς η θαλπωρή της κεντρικής κυβέρνησης υπήρξε παντελώς απούσα. Αυτή τη στιγμή συντελείται κοσμογονία έργων μετά το ενδιαφέρον και την κινητικότητά μας», δήλωσε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «όταν αναλάβαμε βρήκαμε τρία μεγάλα έργα σε κατάρρευση, με κόστος 50 εκατομμύρια ευρώ και έχουμε χρέος να τα ολοκληρώσουμε και να τα αποδώσουμε στους πολίτες».

Παράλληλα ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε ιδιαίτερα επιζήμια την εξακολούθηση της πελατειακής λογικής που διαπνέει τις επερωτήσεις των περιφερειακών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, αφενός για την αποκατάσταση της γέφυρας του ποταμού Ευρώτα και, αφετέρου, της εγκατάστασης αιολικού συγκροτήματος στη Μάνη.

Για τη γέφυρα του Ευρώτα ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που παρουσιάστηκε. Το έργο έχει ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο στις αρχές του 2011 και έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκπόνησης της μελέτης. Υπάρχει, ωστόσο, ζήτημα όσον αφορά την πληρωμή της και για το σκοπό αυτό γίνονται ήδη οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο Υπουργείο Οικονομικών και στις λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.