powered by Surfing Waves

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους δημάρχους και τους εργαζόμενους

Δύο μέτρα και δύο σταθμά αναφορικά με τους δημάρχους και τους εργαζόμενους στους δήμους εφαρμόζει η κυβέρνηση. Όπως επιβεβαιώθηκε και χθες, ημέρα κινητοποιήσεων τόσο της ΚΕΔΕ όσο και της ΠΟΕ - ΟΤΑ, η τρικομματική κυβέρνηση λειτουργεί συναινετικά με τους αιρετούς, ενώ αντιθέτως ακολουθεί σκληρή«γραμμή» με τους εργαζόμενους στους δήμους.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τους δημάρχους

- Σε επίπεδο ουσίας ικανοποίησε όλα τα αιτήματά τους

- Σε συμβολικό επίπεδο δύο εκ των τριών εταίρων της κυβέρνησης (οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης), ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης και ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης συναντήθηκαν με εκπροσώπους της ΚΕΔΕ.

Στον αντίποδα:

- Η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης απορρίπτει όλα τα αιτήματα της ΠΟΕ - ΟΤΑ, επιμένοντας στην άμεση και καθολική (στους φορείς που δεν έχουν αποστείλει στοιχεία) εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας χωρίς μάλιστα να έχει φροντίσει να καταγράψει τα κενά στα οποία, υποστηρίζει, ότι θα μετακινήσει τους δημοσίους υπαλλήλους που εντάσσονται στο συγκεκριμένο καθεστώς.

- Ο Α. Μανιτάκης παρά τις σχετικές δεσμεύσεις του αρνείται στην ουσία να συναντήσει τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Προς συμφωνία για τις διαδικασίες της διαθεσιμότητας

Σε (αχνό) φόντο της αποκλίνουσας πορείας της κυβέρνησης σε σχέση με τον τρόπο αντιμετώπισης αιρετών και εργαζομένων στους δήμους, διαφαίνεται μία συμφωνία της συνδικαλιστικής ηγεσίας των δημάρχων με τις διαδικασίες που ακολουθεί η κυβέρνηση για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, η οποία, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζονται από μέλη του δ.σ. της ΚΕΔΕ εδράζεται στην πεποίθηση ότι «η κυβέρνηση είναι ειλικρινής αναφορικά με την μετακίνηση των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων στα υφιστάμενα κενά».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και μέλη του δ.σ. της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια προ μηνός συνάντησης που είχε κρατηθεί μυστική, είχαν καταλήξει σε συμφωνία να μην εμπλακούν οι δήμαρχοι στην υπόθεση «απολύσεις στους δήμους"

aftodioikisi.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.