powered by Surfing Waves

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Εκλογές για το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και των μελών των επιτροπών (οικονομική επιτροπή και επιτροπή ποιότητας ζωής)

Με μυστική ψηφοφορία πρέπει να γίνει η εκλογή νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου μέχρι τις 6.1.2013. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πόσο επιτυχημένη και αντικειμενική ήταν η θητεία του παρόντος προεδρείου απο την κατάρτιση της ημερήσιας διάταξης μέχρι την ομαλότητα διεξαγωγής των συνεδριάσεων.
Η θητεία του παρόντος προεδρείου που αποτελείται από τους παρακάτω λήγει στο τέλος του έτους και θα πρεπει να εκλεχθεί νέο προεδρείο.

Τζαχρήστο Χρήστο ,Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Ανδρίτσο Ιωσήφ, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Παπαντωνίου Κων/νο, Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου


Μια απο τις "χρυσές" στιγμές του προεδρείου όπου "πολίτες" αναλαμβάνουν να "προστατεύσουν" την δημοκρατική διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου.


Επίσης εκλέγονται μυστική ψηφοφορία τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Η οικονομική επιτροπή είναι όργανο παρακολούθησης και ελέγχου της οικονομικής λειτουργίας του δήμου και έχει σαν μέλη τους παρακάτω:

Ανέστη Ψαρρό Πρόεδρος
1. Δράκος Ιωάννης Μέλος
2. Κανελλόπουλος Ιωάννης Μέλος
3. Φραγκογιαννάκης Κων/νος Μέλος
4. Παπαντωνίου Κων/νος Μέλος
5. Κατσούρας Δημήτριος Μέλος
6. Παναγιώτου Κων/νος Μέλος

Αναπληρωματικά μέλη
1. Στεργίου Ιωάννης
2. Μπρατζίκου-Χριστοδούλου Άννα
3. Ανδρέου Γεώργιος
4. Γιαννιός Κων/νος
5. Χαλιούλιας Ιωάννης

Η επιτροπή ποιότητας ζωής είναι αποφασιστικό και εισηγητικό όργανο άσκησης των σχετικών με την ποιότητα ζωής, τη χωροταξία, την πολεοδομία και την προστασία του περιβάλλοντος αρμοδιοτήτων του δήμου.

Ανέστης Ψαρρός Πρόεδρος
1. Barrett Antony Μέλος
2. Ριτσώνης Άγγελος Μέλος
3. Στέφου Κυριακή Μέλος
4. Τσούμαρης Αθανάσιος Μέλος

Αναπληρωματικά μέλη
1. Στάμου Ιωάννης
2. Καντζούρας Ιωάννης
3. Μουστάκας Νικόλαος
4. Ανδρίτσος Ιωσήφ
5. Παπαμήτσος Κων/νος

Στις 31/12/12, λήγει η πρώτη θητεία των μελών των συλλογικών οργάνων των δήμων, και το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε έγγραφο με οδηγίες για την εκλογή των νέων μελών για τη δεύτερη περίοδο, που αφορά στο χρονικό διάστημα 1.1.2013 μέχρι 31.8.2014.

Η εκλογή των προεδρείων του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και των μελών των επιτροπών (οικονομική επιτροπή και επιτροπή ποιότητας ζωής) θα γίνει την Κυριακή 6 Ιανουαρίου.
Για τις επικείμενες αρχαιρεσίες, εφαρμογή έχουν τα διαλαμβανόμενα στις υπ' αριθμ. 41/ 71351/ 14.12.2010 (ΑΔΑ: 1ΙΦΝΚ-ΔΘ) για τους δήμους. 
Η διεξαγωγή της ψηφοφορίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή του Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα είναι μυστική.Το συμβούλιο εκλέγει σε δύο διακριτές φάσεις, στην ίδια συνεδρίαση:

• Τον Πρόεδρο, ο οποίος αναδεικνύεται από τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό του Δημοτικού Συμβουλίου

• Τον Αντιπρόεδρο, ο οποίος αναδεικνύεται από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου

• Τον Γραμματέα, ο οποίος αναδεικνύεται από όλες τις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο για να λειτουργήσει, θα πρέπει να συγκροτηθεί σε σώμα, με την
εκλογή όλων των μελών του Προεδρείου του. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις κατά το χρονικό διάστημα που δεν έχουν αναδειχθεί όλα τα μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να σημειωθεί πως η θητεία των δημοτικών Αρχών , κατά τις πάγιες διατάξεις του «Καλλικράτη» ορίζεται να είναι πενταετής· ειδικά, όμως, για τις δημοτικές και περιφερειακές Αρχές που προέκυψαν από τις εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου 2010, η εγκατάστασή τους γίνεται την 1η Ιανουαρίου 2011 και η θητεία τους λήγει την 31η Αυγούστου του 2014.

Σε κάθε δήμο συγκροτείται μία Οικονομική Επιτροπή και, σε Δήμους με πληθυσμό άνω των
10.000 κατοίκων, μία Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται να εκλεγεί ως μέλος των ως άνω επιτροπών ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ιδιότητα, όμως, του μέλους των επιτροπών αυτών δεν είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου, δηλαδή μέλος της επιτροπής μπορεί να είναι Αντιδήμαρχος άλλος από τον Αντιδήμαρχο, που τυχόν έχει ορισθεί Πρόεδρος αυτής. Επίσης μέλη της Οικονομικής Επιτροπής μπορούν να είναι και μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι ο Δήμαρχος ή ο Αντιδήμαρχος που έχει οριστεί από τον Δήμαρχο. Τα μέλη των ως άνω επιτροπών στην πρώτη συνεδρίαση μετά την εκλογή τους εκλέγουν, με φανερή ψηφοφορία, τον Αντιπρόεδρο, ο οποίος προέρχεται από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Δικαίωμα ψήφου στην περίπτωση αυτή έχει και ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Ο συνολικός αριθμός των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, καθώς και ο αριθμός των μελών εκλέγονται από την παράταξη της πλειοψηφίας είναι 4 και 2 μέλη εκλέγονται απο τις δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας.

Στην ίδια συνεδρίαση και αφού έχει εκλεγεί το Προεδρείο, το οποίο πλέον, και προεδρεύει της συνεδρίασης, αντί του πλειοψηφήσαντος συμβούλου που συγκάλεσε το συμβούλιο, το Δημοτικό Συμβούλιο με μυστική ψηφοφορία εκλέγει τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής. Ακολούθως εκλέγονται τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.