powered by Surfing Waves

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Μειώσεις στα δημοτικά τέλη το 2013 και επιβολή προστίμων για λαθροϋδροληψίες στο Δ. Ζακύνθου.



Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το σώμα την πρόταση του δημάρχου Ζακυνθίων Στέλιου Μποζίκη για τον καθορισμό των τελών για το οικονομικό έτος 2013, έτσι όπως αυτή είχε ψηφιστεί κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Να αναφερθεί πως η δημοτική αρχή αποφάσισε να προχωρήσει σε γενναίες μειώσεις που θα ισχύσουν από το 2013. Ενδεικτικά, στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού θα εφαρμοστεί μείωση της τάξης του 10% στα τετραγωνικά μέτρα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ενώ στις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις θα ισχύσει μείωση κατά 20%. Για τις επιχειρήσεις που δεν παράγουν μεγάλο όγκο απορριμμάτων θα ισχύσει μείωση 20% έως 300 τ.μ., από 300 - 1.000 τ.μ. μείωση κατά 30% και από 1.000 τ.μ. και άνω, μείωση κατά 50%.

Πλήρη απαλλαγή από την πληρωμή των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού θα έχουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ και άποροι που έχουν την απαραίτητη πιστοποίηση από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας. Μείωση κατά 50% θα ισχύσει για τους μακροχρόνια άνεργους και τους πολύτεκνους με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ.
Στα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων θα ισχύσει μείωση κατά 10%. Από τη ρύθμιση εξαιρούνται οι τηλεφωνικοί θάλαμοι του ΟΤΕ και τα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης μετρητών των τραπεζών (ΑΤΜ).
Η Δημοτική Αρχή, επιπλέον, αποφάσισε να προχωρήσει στην επιβολή τέλους προς τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ για την τοποθέτηση στύλων σε δημόσιους - δημοτικούς χώρους, καθώς πλέον οι επιχειρήσεις αυτές δεν υπόκεινται στο καθεστώς επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, αλλά αντιθέτως θεωρούνται Α.Ε. Έτσι, ο Δήμος Ζακύνθου θα διεκδικήσει 30 ευρώ ετησίως για κάθε στύλο και 300 ευρώ ετησίως για τους υποσταθμούς compact της ΔΕΗ.
Στα τέλη διαφήμισης αποφασίστηκε μείωση κατά 10%.
Όσον αφορά τα τέλη του νεκροταφείου αποφασίστηκε να απαλλαγούν από την πληρωμή τους οι κάτοικοι των Δ.Κ. Μπόχαλης, Βασιλικού, Αργασίου, Γαϊτανίου και Αμπελοκήπων και παράλληλα, να ισχύσει η υπάρχουσα χρέωση για τους κατοίκους της πόλης, αφού μόνο στο 1ο νεκροταφείο υπάρχει καθημερινή συντήρηση των ταφών και μόνο σε αυτό υπάρχουν μόνιμοι εργαζόμενοι.
Επισημαίνεται τέλος, ότι τα τέλη παρεπιδημούντων, γάμων και λοιπά θα παραμείνουν ως έχουν



Επιβολή προστίμων για λαθροϋδροληψίες



Την επιβολή προστίμων για τις λαθροϋληψίες αποφάσισαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ζακύνθου στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια των ελέγχων που πραγματοποιούν υδραυλικοί της δημοτικής επιχείρησης αλλά και μετά από καταμετρήσεις των υδρομέτρων στην ευρεία περιοχή της Ζακύνθου έχουν εντοπισθεί αρκετές λαθροϋδροληψίες (σωληνάκι, ανάποδη τοποθέτηση υδρομέτρων, αφαίρεση εσωτερικού μηχανισμού).

Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν κυρίως οικιακές καταναλώσεις και μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν εντοπισθεί κυρίως στην περιοχή του Μουζακίου, Καλλιπάδου, Αμπελοκήπων και Πλάνου. Σε πρώτη φάση, το σώμα αποφάσισε να επιβληθούν πρόστιμα από 210 έως 1.166 ευρώ σε δέκα περιπτώσεις που αφορούν οικίες και μικρές επιχειρήσεις.

Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα από τη δημοτική επιχείρηση έχει ξεκινήσει η διαδικασία ανακαίνισης των πινάκων αντλιοστασίων ύδρευσης.



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.