powered by Surfing Waves

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Μνημόνιο πρέπει να υπογράψει ο δήμος μας για την εκκαθάριση των 3 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων απο το ΥΠΕΣ.



Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τoυ δήμου μας σε ιδιώτες (Βερεσέδια) το Δεκέμβρη του 2011 ήταν 2.592.856 και μέσα σε 7 μήνες (Ιουλιο 2012) αυξήθηκαν κατά 14% σε 2.955.949 ευρώ. Το Σεπτέμβρη του 2012 ήταν 2.937.023.
Από τον Δεκέμβριο του 2011 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012 οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των δήμων της χώρας μειώθηκαν κατά 11%. Στο δήμο μας αυξήθηκαν κατά 13,3%.

Για την υλοποίηση της επιχορήγησης των Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων του δήμου θα πρεπει να υπογραφεί Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ του δήμου και των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών και επιμέρους Σύμφωνα Αποδοχής Όρων Εκκαθάρισης Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων ( του Παραρτήματος Α της εγκυκλίου του ΥΠΕΣ)


Ο δήμος οφείλει να τηρήσει τους παρακάτω  όρους:
1. να ορίσει Προϊστάμενο Οικονομικών Υπηρεσιών,
2. Τηρεί πλήρως λειτουργικό Μητρώο και να γνωστοποιούν μέσω του ΥΠΕΣ στο ΓΛΚ τα στοιχεία αυτού για τρείς (3) τουλάχιστον συνεχόμενους μήνες,
3. Παρακολουθεί σε μηνιαία βάση την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του και
4. Δεσμευτεί στη μη σώρευση νέων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.

Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου πρέπει να επιβεβαιώσουν δήμοι  τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους που είναι ήδη καταγεγραμμένες, με στόχο την άμεση -αποπληρωμή τους. Αυτό αναφέρει εγκύκλιος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννη Ιωαννίδη η οποία στάλθηκε σήμερα σε όλους τους ΟΤΑ (ΑΔΑ: Β4ΜΓΝ-0ΞΝ).

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος έρχεται σε συνέχεια της χρηματοδότησης 42 δήμων που είχαν ελεγχθεί επιτυχώς από την Ελεγκτική Επιτροπή του α. 262 του ν. 3852/2010 με ποσό ύψους 255.306.360 ευρώ για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, που αποφασίστηκε μετά τη σύσκεψη που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εσωτερικών ήταν το πρώτο που μέσω των ΟΤΑ προχώρησε στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών στην αγορά για την αναθέρμανση της ρευστότητας των τοπικών οικονομιών.




0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.