powered by Surfing Waves

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Παρακαταθηκών: Διαδικασίες, δικαιολογητικά για ρύθμιση δανείων

Ο δήμος μας στις 25/2/12 επιμήκυνε  την αποπληρωμή των χρεών του (ύψους 3,5 εκατ. )στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων  μέχρι το 2033 με επιτόκιο 6,02%. Με το μεθοπρόθεσμο προβλέπονται ευνοϊκότεροι όροι αποπληρωμής. Το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων  ανακοίνωσε την σχετική διαδικασία υπαγωγής στις νέες ρυθμίσεις. Πρόσφατα το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ αποφασισε να κάνει αίτηση για επιμηκυνση των χρεών της που υπολογίζονται στα 650.000 ευρώ και υπαγωγή σε αυτές τι ρυθμίσεις. Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα   εκτός απο τα παραπάνω χρέη, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δήμου σε ιδιώτες εχουν αυξηθεί και ανέρχονται γύρω στα 3 εκατομμύρια ευρώ.   


Στην εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου (Ν. 4093/2012, διατάξεις υποπαραγράφου Γ5) για τη ρύθμιση των δανείων σε δήμους, περιφέρειες και τα νομικά πρόσωπά τους (ΔΕΥΑ, Σύνδεσμοι κτλ.) προχώρησε το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων (εδώ). Η σχετική διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι 31/12/2012.

Σύμφωνα με το Παρακαταθηκών, για τη ρύθμιση απαιτούνται:
Απόφαση του Δ.Σ. του ΟΤΑ ή της Δημοτικής Επιχείρησης ή του Συνδέσμου, όπου θα αναγράφεται ρητά ο χρόνος επιμήκυνσης και η περίοδος χάριτος.
Απόφαση συναίνεσης του αρμόδιου οργάνου του εγγυητή-δήμου, δηλαδή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Αίτηση σχετικής ρύθμισης.

Πέραν αυτού, το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων δίνει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ και τις Επιχειρήσεις τους για ρύθμιση ανεξόφλητων οφειλών τους (από δάνεια που έχουν συνάψει με το Ταμείο) κατά την 01/01/2013. Ειδικότερα, προβλέπεται η δυνατότητα άτοκης εξόφλησης εντός 11 μηνών αρχής γενομένης από 31/01/2013. Σχετικά απαιτείται αίτηση για την ρύθμιση και απόφαση συναίνεσης του αρμόδιου οργάνου του εγγυητή-δήμου.

Διαβάστε επίσης:
ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΤΑ
Δήμοι: «Επανήλθε» η ρύθμιση για τα δάνεια μέσω Μεσοπρόθεσμου
Κωδικοποίηση μνημονίου 3 από Νομική Υπηρεσία ΚΕΔΕ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.