powered by Surfing Waves

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Στο δήμο μας ο κ. Λεοντής μπορεί να σβήνει λογαριασμούς ύδρευσης, δείτε τι διαδικασίες χρειάζονται σε άλλους δήμους

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της να απαλλάσσει δημότες απο τη πληρωμή τελών ύδρευσης-αποχέτευσης μέχρι 500 ευρώ με μια απλή έκθεση από συνεργείο ύδρευσης, δείτε τι γίνεται σε άλλους δήμους

Δήμος Σαρωνικού (26.320 κάτοικοι): Η διαγραφή οφειλών από λογαριασμούς ύδρευσης


Προς ενημέρωση παντός ενδιαφερομένου γνωστοποιούμε τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής και τις διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων των καταναλωτών που είναι οι ακόλουθες:

Απαραίτητα έγγραφα για την εισαγωγή οποιασδήποτε αίτησης στην επιτροπή είναι:

1. Τυποποιημένο έντυπο της αίτησης επί του οποίου υπάρχει βεβαίωση και υπογραφή του αρμόδιου ταμία περί είσπραξης του 30% του αμφισβητούμενου ποσού γιατί με το ποσό αυτό ο Δήμος εισπράττει εκ των προτέρων το ελάχιστο κόστος του ύδατος ανεξάρτητα με την όποια απόφαση.

2. Ο αμφισβητούμενος λογαριασμός ύδρευσης.

3. Έκθεση αυτοψίας του αρμόδιου καταμετρητή ύδρευσης σε τυποποιημένο έντυπο που έχει συνταχθεί προς τον σκοπό αυτό και περιέχει όλα τα στοιχεία για το είδος και την έκταση του υδροδοτούμενου ακινήτου, το είδος και τον τύπο του υδρομετρητή, την ύπαρξη πισίνας γκαζόν και άλλα.

4. Ιστορικό κατανάλωσης όλων των προηγούμενων ετών δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στα δύο αντίστοιχα προηγούμενα τετράμηνα.

5. Αναλυτική κατάσταση των οφειλών του αιτούντος και

6. Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που μπορεί να διευκολύνει την κρίση της επιτροπής, όπως για παράδειγμα απόδειξη υδραυλικού σε περιπτώσεις διαρροών κλπ.

Η επιτροπή λοιπόν αφού εξετάσει όλα τα παρά πάνω στοιχεία ακούσει και τον αρμόδιο καταμετρητή, ο οποίος καλείται πάντα στις συνεδριάσεις, αλλά και τη γνώμη της εκάστοτε Δημοτικής Κοινότητας, η οποία εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο προχωράει στην έκδοση της απόφασης, η οποία σημειωτέον είναι πάντα ομόφωνη.

Συντάσσει δε σχετικό Πρακτικό το οποίο φέρνει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο .

Στο Πρακτικό αυτό για να διευκολυνθεί η κρίση των Δημοτικών Συμβούλων περιέχονται συντετμημένα όλα τα παραπάνω στοιχεία. Όσα όμως, λόγω χώρου, δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν τηρούνται αναλυτικά για τον καθένα στη Γραμματεία της Επιτροπής και είναι πάντα στη διάθεση όλων των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων.

Τέλος δε αποστέλλεται έγγραφο με την απόφαση της Επιτροπής σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ως προς τον Ιππικό Όμιλο, ο οποίος ασφαλώς είναι αθλητικό Σωματείο που δεν ανήκει σε κανέναν ιδιώτη και εκπροσωπείται νόμιμα από την Πρόεδρο και τον Γραμματέα, η αίτηση που είχε καταθέσει το 2009 είχε χαθεί και δεν είχε εξετασθεί ποτέ, γι αυτό αναγκάσθηκε να καταθέσει δεύτερη αίτηση στην παρούσα Επιτροπή κατά την συζήτηση της οποίας απεχώρησε το μέλος της Επιτροπής που ήταν και απλό μέλος του Συμβουλίου του Ιππικού Ομίλου.

Ύστερα από όλα αυτά είναι βέβαιον ότι σε ελάχιστους Δήμους η Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών λειτουργεί με τόση υπευθυνότητα και διαφάνεια, αν μάλιστα λάβει κανείς υπ’ όψιν του το πώς λειτουργούσαν πριν οι Επιτροπές αυτές τότε σίγουρα θα καταλάβει ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει καμία σύγκριση.

Για παράδειγμα στον πρώην Δήμο Αναβύσσου ο Δήμαρχος ή κάποιος Αντιδήμαρχος ή τέλος πάντων κάποιος με δικαίωμα υπογραφής διέγραφε το ποσό που ανέγραφε ο αμφισβητούμενος λογαριασμός ύδρευσης και έγραφε επάνω στον ίδιο λογαριασμό με το χέρι του άλλο ποσό κατά πολύ μικρότερο χωρίς να προκύπτει από πουθενά η αιτία της μείωσης.

Έτσι λοιπόν π.χ. στους λογαριασμούς δύο τυχαίων τετραμήνων Β΄ και Γ΄ του 2008

το ποσό των 295,52€ στην παροχή 52606013 έγινε 209,46

το ποσό των 474,50€ στην παροχή 21112602 έγινε 291,75

το ποσό των 438,39€ στην παροχή 15001208 έγινε 281,61

το ποσό των 931,37€ στην παροχή 52606013 έγινε 529,21

το ποσό των 915,67€ στην παροχή 50218606 έγινε 559,08

το ποσό των 411,70€ στην παροχή 12406509 έγινε 254,70 και ούτω καθ’ εξής.

Όλες δε οι παρά πάνω διαγραφές μαζί με άλλες πολλές (συνολικά 61 άτομα) χωρίς καμία απολύτως αιτιολογία επικυρώθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αναβύσσου ομόφωνα στις 21/12/2009 για συνολικό ποσό 27.688,72€

Είναι φανερό λοιπόν ότι η λειτουργία της παρούσας Επιτροπής δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη προηγούμενη και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους καταναλωτές και όχι μόνον ότι μοναδικός γνώμονας της Επιτροπής θα είναι πάντα η απόδοση της δικαιοσύνη με σεβασμό στα δικαιώματα των καταναλωτών αλλά και στη διαφύλαξη των συμφερόντων του Δήμου φροντίζοντας να εισπράττεται σε κάθε περίπτωση το κόστος του ύδατος και της συντήρησης των δικτύων.



Ο Πρόεδρος της Επιτροπής

Ευάγγελος Ζεκάκος

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.