powered by Surfing Waves

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Η άγνωστη κόντρα του Λ.Τ. Λίμνης με τον δήμο


Μέρος της χερσαίας ζώνης λιμένα Λίμνης που ζητούσε ο δήμος

Άρνηση του Λιμενικου Ταμείο Λίμνης να παραχωρήσει  την χερσαία ζώνη λιμένα Λίμνης στο δήμο.

Σύμφωνα με πρακτικα του Λιμενικού Ταμείου Λίμνης που δημοσιευτηκαν πριν μερικούς μήνες στο Διαύγεια "Ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας με το έγγραφό του 11124/2012το οποίο κοινοποίησε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ζητά την παραχώρηση χρήσης της χερσαίας ζώνης λιμένα λίμνης για 20 έτη επικαλούμενος την ανάγκη ανάπλασης με έργα που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Το Υπουργείο, με την επιστολή 8221.Τ44/02/12 προς την αρμόδια διεύθυνση ΥΝΑ/ΓΓΛΛΠ/ΔΟΛΕΛ που μας κοινοποίησε, ζήτησε να μας παρασχεθούν οδηγίες για το χειρισμό του αιτήματος. Βάση λοιπόν της εγκυκλίου ΔΟΛΕΛ 8321.6/01/12 πρόκειται για παραχώρηση με συνδυασμό των περιπτώσεων ΙΙ) παραχωρήσεις δικαιώματος απλής χρήσης χώρων χρονικής διάρκειας μεγαλύτερης των 3 ετών και ΙΙΙ) παραχωρήσεις χώρων που συνδέονται με κατασκευή έργων από τους ενδιαφερόμενους.
Κατά πρώτον ή 20ετής παραχώρηση, θα εμπλέξει νομικά το καθεστώς διαχείρισης της Χ.Ζ. Λιμένα σε ότι αφορά τα έσοδα καταστημάτων και σκαφών τα οποία είναι ανταποδοτικά. Επίσης θα δυσχεράνει την αστυνόμευση αφού δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία και υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ αστυνομικής και λιμενική αρχής ως προς τη διαδικασία.


Κατά δεύτερον, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών ο δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας
Άννας βρίσκεται στην 32η θέση των υπερχρεωμένων δήμων με συνολικό χρέος 129% των τακτικών εσόδων του και της ΣΑΤΑ και θα ενταχθεί σε πρόγραμμα εξυγίανσης. Δεδομένου των συνθηκών και καθώς τα μέλη της επιτροπής ζουν και βιώνουν την κατάσταση της οικονομικής δυσπραγίας του δήμου στην πόλη της Λίμνης, νομίζω ότι το αίτημα είναι προσχηματικό καθώς δεν διασφαλίζεται το ότι ο δήμος θα προχωρήσει σε κατασκευή έργων και ότι δεν θα εκμεταλλευτεί τα έσοδα του Λιμενικού ταμείου για άλλους λόγους.
Βάση των ανωτέρω προτείνω την άρνηση της παραχώρησης για λόγους δημοσίου συμφέροντος που προκύπτουν από επίσημα στοιχεία, δηλώσεις και αυτοψίες σε ότι αφορά τη δυνατότητα της διαφανούς οικονομικής διαχείρισης της χερσαίας ζώνης και ελέγχου αυτής, τη δυνατότητα εκπόνησης μελετών και εκτέλεσης έργων σύμφωνα με τη νομοθεσία, τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργία του λιμένα Λίμνης και τη διασφάλιση της επαρκούς αστυνόμευσης.


Το Λ.Τ. αποφάσισε την άρνηση του αιτήματος του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας για 20ετή παραχώρηση χρήσης της χερσαίας ζώνης λιμένα λίμνης, γιατί:
α) θα εμπλέξει νομικά το καθεστώς, της διαχείρισης, των εσόδων και της αστυνόμευσης,


β) για λόγους δημοσίου συμφέροντος που προκύπτουν από επίσημα στοιχεία, δηλώσεις και αυτοψίες σε ότι αφορά:


ββ) τη δυνατότητα της διαφανούς οικονομικής διαχείρισης της χερσαίας ζώνης και ελέγχου αυτής,
βγ) τη δυνατότητα εκπόνησης μελετών και εκτέλεσης έργων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις Προσωρινές Εθνικές Τεχνικές Προδιαγραφές ΠΕΤΕΠ,
βδ) τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργία του λιμένα Λίμνης,
βε) τη διασφάλιση της επαρκούς αστυνόμευσης από τον αιτούντα δήμο.

"

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.