powered by Surfing Waves

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Θεσπίζεται Αγροδιατροφική Σύμπραξη για την ανάδειξη των προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου η τελευταία τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου του 2012, με 18 θέματα στην ημερήσια διάταξη κυρίως τακτοποιητικού χαρακτήρα σε ότι αφορά οικονομικά θέματα καθώς και τροποποιήσεις προγραμμάτων δημοσίων επενδύσεων, καθώς και σημαντικές αποφάσεις για την δρομολόγηση δραστηριοτήτων και έργων της Περιφέρειας.
Επίσης έγινε συζήτηση θεμάτων για τη σύσταση Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, με στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Καταγράφηκε επίσημα η βούληση της Περιφέρειας να προχωρήσει στη σύσταση Αγροδιατροφικής Σύμπραξης. Πρόκειται για μια από τις βασικές ενέργειες υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου του πρωτογενούς τομέα (εγκεκριμένο από το Περιφερειακό Συμβούλιο), που είναι γνωστό με τη συμβολική ονομασία «καλάθι αγροτικών προϊόντων».

Σκοπός της Σύμπραξης 

Σκοπός της Σύμπραξης είναι η ανάδειξη των προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας, με κεντρικές κατευθύνσεις :

- την ενίσχυση της τοπικής εφοδιαστικής αλυσίδας, με πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην αύξηση της ζήτησης των προϊόντων του καλαθιού, από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Περιφέρειας.

- Τη συμβολή στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, μέσω της ανάπτυξης κοινών και ενιαίων μηχανισμών προβολής και προώθησης των τοπικών προϊόντων, οι οποίες δεν θα υποκαθιστούν αλλά θα συμπληρώνουν σχετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από ιδιωτικές επιχειρήσεις και συλλογικούς φορείς.

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 


Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία,
με μειοψηφική συμμετοχή (έως 49 %) 
1. της Περιφέρειας, 
2. των Δήμων και 
3. των Επιμελητηρίων

ενώ η πλειοψηφία (έως 51 %) θα δοθεί στις:
1. συλλογικές αγροτικές οργανώσεις της Περιφέρειας και τις ομάδες των παραγωγών, 
2. στους φορείς της βιομηχανίας και του εμπορίου της Περιφέρειας που έχουν ως πεδίο δραστηριοποίησης την εμπορία και την μεταποίηση αγροδιατροφικών προϊόντων, 
3. τους φορείς τουρισμού, της εστίασης και των καταναλωτών, που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια και 
4. τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα που εδρεύουν στην Περιφέρεια ή δραστηριοποιούνται σε πεδίο σχετικό με το καλάθι της Περιφέρειας και θα θελήσουν να συμμετέχουν σ΄αυτήν.

Η Σύμπραξη θα έχει θεσμικό ρόλο στην υπηρεσία του αγρότη και των τοπικών κοινωνιών και των προϊόντων, συμβολή στην επιστημονική τεκμηρίωση και συνέργειες με τον τουρισμό και την εστίαση, μέσω δημιουργίας και συντονισμού τοπικών επιτροπών.

Κλέαρχος Περγαντάς"Από τη μια προχωρούμε στη σύσταση Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, που αποτελεί ένα βασικό εργαλείο υποστήριξης στην εφαρμογή του καλαθιού των αγροτικών προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας. Δρομολογούμε λοιπόν ένα εταιρικό σύμφωνο, με σκοπό να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης αγροτικών δραστηριοτήτων. Την πρωτοβουλία αυτή ενισχύουμε και οικονομικά διαθέτοντας μέχρι 49.000 €".









0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.