powered by Surfing Waves

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

«Τσουνάμι» γενικευμένων καταλήψεων σήμερα στους δήμους


«Τσουνάμι» γενικευμένων καταλήψεων σήμερα στους δήμους, ακόμη και σε κοινωνικά ευαίσθητες υπηρεσίες, από τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι αντιδρούν στην εφαρμογή της «Πράξης Μανιτάκη» για τη διαθεσιμότητα. Στις 9 και μισή το πρωί, συνεδριάζει εκτάκτως η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να αποφασίσει δυναμικότερες κινητοποιήσεις, ενώ στις 11 και μισή το πρωί οι δημοτικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εκ μέρους της κυβέρνησης διαμηνύεται δε ότι το μέτρο θα προχωρήσει έστω και χωρίς τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων.


Σύνταγμα... γεμάτο δημάρχους!

Την ίδια ώρα, στις 11 το πρωί, οι δήμαρχοι της χώρας θα κάνουν «Στάση... Σύνταγμα», διαμαρτυρόμενοι για την Εποπτεία στους δήμους, την οποία θεωρούν ως κατάργηση του -συνταγματικού κατοχυρωμένου- αυτοδιοίκητου των ΟΤΑ. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης τους, οι επικεφαλής της ΚΕΔΕ θα έχουν συνάντησεις με τον πρόεδρο της Βουλής, όπως επίσης και με τον υπουργό Εσωτερικών και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών για τα ΠΟΕ και τη ΣΑΤΑ, αλλά και γενικότερα για την υποχρηματοδότηση των δήμων. Στις 3 και μισή το μεσημέρι, συνεδριάζει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ προκειμένου να επανεξετάσει την κατάσταση και να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι στους δήμους.

Διαβάστε επίσης:
ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΑΧ ΔΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.