powered by Surfing Waves

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Σκουπίδια, ακίνητα & ΕΣΠΑ στον οδικό χάρτη των ΟΤΑ

Τον Οδικό Χάρτη που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση για τους δήμους και τις περιφέρειες αποτυπώνει στην έκθεσή της η Task Force. Στις πρώτες προτεραιότητες το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ΟΤΑ αλλά και των πόρων του ΕΣΠΑ. Παράλληλα, στην κορυφή βρίσκεται επίσης η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, η αξιολόγηση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι δήμοι και οι περιφέρειες και, βεβαίως, η περίφημη εποπτεία.

Οι έξι άξονες

(1) Καθορισμός των μεθόδων και των διαδικασιών για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δήμων και των περιφερειών (πιλοτικές εφαρμογές: πολεοδομία, ανάπτυξη της υπαίθρου).

(2) Σχεδιασμός και εφαρμογή της δημόσιας πολιτικής στο πεδίο της ακίνητης περιουσίας δήμων και περιφερειών,για την υποστήριξη της ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο.

(3) Βελτίωση της ικανότητας αξιοποίησης των διαρθρωτικών ταμείων από τις τοπικές Αρχές (διαχείριση, απλούστευση των εν σειρά διαδικασιών λήψης αποφάσεων).

(4) Διαχείριση των αποβλήτων (κοστολόγηση, υπηρεσίες τιμολόγησης, δημοτικά τέλη καθαριότητας).

(5) Ενίσχυση του σχεδιασμού και της υλοποίησης των κεντρικών πολιτικών αξιολόγησης των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, λαμβάνοντας υπόψη τα ζητήματα αποτελεσματικότητας και επισημαίνοντας τις υφιστάμενες χωροταξικές διαφοροποιήσεις•

(6) Εποπτεία των δήμων και των περιφερειών

«Διάφορες ομάδες εργασίας έχουν συσταθεί για να αξιολογήσουν το έργο επί των επιχειρησιακών σχεδίων υλοποίησης σε κάθε μία από αυτές τις διαστάσεις. Συστάθηκε μια ειδική διευθύνουσα επιτροπή και πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρίαση τον Οκτώβριο», υπογραμμίζεται στην τριμηνιαία Έκθεση της Task Force/Δεκέμβριος 2012.

Σχετικά

Task Force στα σκουπίδια, στο ΕΣΠΑ, στις πολεοδομίες και στο «ΑΚΣΙΑ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.