powered by Surfing Waves

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Επανά-επιμήκυνση, βεντέτα με το Περήφανο, πρόγραμμα δράσης και τεχνικό πρόγραμμα είναι τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 10/12

Το Δημοτικό Συμβούλιο  συνεδριάζει   την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 στις 16.00 μ.μ  (κτίριο Μελά) στη Λίμνη. Απο τα θέματα που θα συζητηθούν ξεχωρίζουν:  η επανα-επιμήκυνση των δανείων του δήμου και της ΔΕΥΑ, το σηριαλ της βεντέτας της δημοτικής αρχής με το κ. Περήφανο,  το πρόγραμμα δράσης και τεχνικο πρόγραμμα του δήμου.

Επανά-επιμήκυνση των δανείων του δήμου και της ΔΕΥΑ. Ο δήμος μας πριν 10 μήνες στις 25/2/12 επιμήκυνε την αποπληρωμή των χρεών του (ύψους 3,5 εκατ.) στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων μέχρι το 2033 με επιτόκιο 6,02%.  Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα τα βερεσέδια ( οι ληξιπρόθεσμες οφειλές) του δήμου σε ιδιώτες  αυξήθηκαν κατα 350 χιλιάδες μέσα σε 9 μήνες και ανέρχονται γύρω στα 3 εκατομμύρια ευρώ.  Με το μεθοπρόθεσμο προβλέπονται ευνοϊκότεροι όροι αποπληρωμής και επιμήκυνσης που προσπαθεί ο δήμος να εκμεταλλευτεί.  Το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων  μάλιστα ανακοίνωσε την σχετική διαδικασία υπαγωγής στις νέες ρυθμίσεις.  Ττο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ αποφασισε να κάνει αίτηση για επιμηκυνση των χρεών της που υπολογίζονται στα 650.000 ευρώ και υπαγωγή σε αυτές τις ρυθμίσεις. Ο δήμος έχει προβλήματα ρευστότητας και πολλοί απλήρωτοι προμηθευτές και εργολάβοι με δικαστικές αποφάσεις από ζητούν κατάσχεση της ιδιωτικής περιουσίας αυτών. Σύμφωνα με απάντηση  στην βουλή του κ. Σταϊκούρα "Εάν ένας δήμος δεν έχει λεφτά για να καταβάλει τη μισθοδοσία στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, με τα συμπαρομαρτούντα (ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ.), τότε οι εργαζόμενοι δε θα πληρωθούν"

Το σηριαλ της βεντέτας της δημοτικής αρχής με το κ.Περήφανο. Για πολλοστή φορά τα τελευταία δυο χρόνια το νέο πόρισμα των ορκωτών λογιστών θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο. 46 χιλιάδες ευρώ επιβαρυναν το δήμο αυτοί έλεγχοι που περιορίζονται μόνο στο κ. Περήφανο. Έλεγχοι σε παρατυπίες που αποκαλυψαν οι ορκωτοί λογιστές στο δήμο Κηρέως επι δημαρχίας  του κ. Ενωτιάδη, παραβλέφθηκαν για ευνόητους λόγους απο την Δημοτική Αρχή. Ο σκόπος αυτων των ελέγχων δεν είναι η απονομή δικαιοσύνης, αλλά  η εξουδετέρωση ενός  πολιτικού τους αντιπάλου για καθαρά ιδιοτελείς λόγους.   

Το πρόγραμμα δράσης και τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Μετά απο δυο χρόνια απρπγραμμάτιστης αδράνειας και κατασπαληση των πόρων σε "καταναλωτικά" έργα, το προγραμμα δράσης θα πρεπει να είναι πρόγραμμα κρίσης. Θα πρέπει να επικεντρωθεί σε έργα που θα βοηθήσουν την τοπική οικονομία και θα ενισχύσουν τις προοπτικές ανάπτυξης του δήμου.


Ακολουθεί η λίστα θεμάτων που θα απασχολήσουν το Δ.Σ. :
  • Πόρισμα ελέγχου ορκωτού λογιστή α) Στο τέως Δήμο Νηλέως και β) των δημοτικών σχολικών επιτροπών πρώην Δήμου Νηλέως
  • Επιμήκυνση δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου
  • Συναίνεση Δήμου για την επιμήκυνση δανειακών υποχρεώσεων ΔΕΠΑΛ
  • Συναίνεση Δήμου για την επιμήκυνση δανειακών υποχρεώσεων ΔΕΥΑ
  • Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας έτους 2013
  • Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας έτους 2013
  • Έγγραφο δημοτικού σχολείου Μαντουδίου για διάθεση ξυλοκατασκευών
  • Εκλογή αναπληρωματικού μέλους επιτροπής ποιότητας Ζωής
  • Αναπλήρωση μέλους στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών (Απόφαση 171/2011)
  • Αναπλήρωση μελών α) στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης (Απόφαση 94/2011)- β)στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή (απόφαση 159/2011)
  • Τροποποίηση σχεδίου πόλης Mαντουδίου στην επέκταση (Πέρα – Μύλος) για την ένταξη σε αυτό του ΟΤ Γ152
  • Υλοποίηση απόφασης Ν.123/2012 περί μεταφοράς του Υφιστάμενου προσωπικού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μαντουδίου-Λίμνης- Αγ.Αννας
  • Επιχορήγηση ομάδων Ποδοσφαίρου
  • Τροποποίηση της 68/2012 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί του νέου Μουσείου Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας δωρεάς κ. Τσίτσα Νικολάου
  • Αίτηση δημοτών για παραχώρηση δημοτικής αίθουσας για καλλιτεχνικές δραστηριότητες
  • Κατανομή ΣΑΤΑ 2011
  • Χορήγηση άδειας καταστήματος
  • Χορήγηση άδειας σταθερής Καντίνας
  • ΄Eγκριση μελέτης και τρόπος εκτέλεσης του έργου : «Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας (πλατεία ηρώου ) και των γύρω κοινοχρήστων χωρών (πλατεία ηρώων πολυτεχνείου , αδιαμόρφωτος χώρος δυτικά της κεντρικής πλατείας ) – Διαμόρφωση χωρών στάθμευσης κοντά στην κεντρική πλατεία – πεζοδρομήσεις τμημάτων οδών (αγίου κων/νου & Ελένης και 9ης Μαΐου )- Αναδιαμόρφωση του εμπορικού δρόμου (οδός οσίου Ιωάννου Ρώσσου)» Το οποίο αποτελεί το 1ο υποέργο της Πράξης : Συνολική Βελτίωση & Ανάπλαση του εμπορικού κέντρου του οικισμού Προκοπίου Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας .
  • Αναμόρφωση προϋπολογισμού

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.