powered by Surfing Waves

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ποινικός και πειθαρχικός έλεγχος των αιρετών του τ. Δήμων Ταμυνέων και Κονιστρών για οικονομικές ατασθαλίες


Για «σημεία και τέρατα» που αποκαλύφθηκαν στη διαχείριση των οικονομικών από τους ορκωτούς λογιστές, σε έλεγχο που έκαναν, στους πρώην καποδιαστριακούς δήμους Ταμυνέων και Κονιστρών, κάνει λόγο -με ανακοίνωσή του- ο καλλικράτειος Δήμος Κύμης-Αλιβερίου. «Δυστυχώς όμως καθυστερεί αδικαιολόγητα ο ποινικός και πειθαρχικός έλεγχος των αιρετών του τ. Δήμου Ταμυνέων και όσων άλλων εμπλέκονται, παρά την αποστολή του σχετικού υλικού εδώ και ένα περίπου χρόνο στους αρμοδίους. Ομόφωνα αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο η όχληση για την επίσπευση των διαδικασιών, σύμφωνα με τις καινούργιες διατάξεις που επιβάλλουν την περαίωση της εντός τετραμήνου. Είναι απαραίτητο να ξεκαθαριστούν γρήγορα οι υποθέσεις και να αποδοθούν, όπου υπάρχουν, ευθύνες», σημειώνει.
Αποδείχθηκε η ανεπαρκής και κάκιστη διαχείριση στον τέως δήμο Ταμυνέων. Οφειλές σε ΔΟΥ, σε ΙΚΑ και άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς πέραν των 4 ετών. Παράνομες πληρωμές μεγαλύτερες των 7.000.000 ευρώ. Τιμολόγια σε πρόσωπα ανύπαρκτα, αποτελούν μερικά από τα σοκαριστικά στοιχεία που ανέδειξε και η απογραφή.
Επιβεβαιώθηκε, η εικόνα της ασύδοτης αυτής διαχείρισης στο δήμο Ταμυνέων και από την οικονομική κατάσταση των ΔΕΥΑ, όπου και πάλι ο δήμος Ταμυνέων είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού η ΔΕΥΑ Ταμυνέων άφησε χρέη 1.526.000 ευρώ, με 7,5 μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους και τεράστιο χρέος στο ΙΚΑ. Έναντι 430.000 ευρώ της ΔΕΥΑ Αυλώνος και 495.000 ευρώ της ΔΕΥΑ Κύμης.
Αποδείχθηκε ότι ο δήμος Κονιστρών, που δεν είχε οικονομική υπηρεσία και η οικονομική του διαχείριση έπρεπε να διενεργείται αποκλειστικά μέσω της ΔΟΥ, παράνομα και παράτυπα διατηρούσε και διακινούσε λογαριασμούς σε τράπεζες, η κίνηση των οποίων χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.  

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.