powered by Surfing Waves

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Πρόταση καθιερωσης τοπικού συμφώνου κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής οικονομίας στο δήμο ...



Πρόταση υπογραφής τοπικού συμφώνου για την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική οικονομία κάνει η παράταξη «Η Νέα Σμύρνη αλλάζει» προς τις υπόλοιπες δημοτικές ομάδες του ομώνυμου δήμου, με σκοπό την αρωγή και την ενίσχυση των δημοτών που χειμάζονται από την οικονομική κρίση.

Στα ειδικότερα μέτρα αυτού του τοπικού συμφώνου, για το οποίο πρέπει να δεσμευτούν πιστώσεις, έπειτα από αναμόρφωση, από το δημοτικό προϋπολογισμό θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων: περιλαμβάνουν τις παρακάτω δράσεις:

Δημιουργία Τράπεζας Τροφίμων που θα έχει ως ρόλο τον εφοδιασμό τού υπό δημιουργία του κοινωνικού παντοπωλείου.

Δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου συνδεδεμένου με τα δημοτικά ιατρεία και την διασφάλιση της προμήθειας φαρμακευτικού υλικού (φάρμακα, εμβόλια κ.λπ.) σε φθηνές τιμές.

Δημιουργία Δημοτικής Αγοράς Παραγωγών, με σαφές κανονιστικό πλαίσιο όπως αυτό προκύπτει από τις ρυθμίσεις του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και το νομοθετικό πλαίσιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Συγκρότηση Κοινωνικού Ωδείου με παροχή ποιοτικών και φθηνών (για απόρους δωρεάν) σπουδών μουσικής παιδείας όλες τις ηλικίες.

Δημιουργία Τράπεζας Ανταλλαγής υπηρεσιών και συμβουλών, νομικού, τεχνικού και άλλου περιεχομένου (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, γενικοί τεχνίτες) σε εθελοντικοί βάση σε σύνδεση με την ενίσχυση του τμήματος εθελοντών του δήμου.

Δημιουργία σε εθελοντική βάση Τμήματος Ψυχοκοινωνικής Συμβουλευτικής και υποστήριξης για γονείς και παιδιά.

Δημιουργία, σε συνεργασία με άλλους δήμους (αυτό δεν είναι κατά ανάγκη απαραίτητο) Τράπεζας Ηθικής, η οποία θα έχει ως σκοπό της να επιδοτεί μορφές απασχόλησης, ή την δημιουργία συλλογικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ή θα ενισχύει επιχειρηματίες της τοπικής αγοράς για να μην κλείνουν τις επιχειρήσεις και θα επιδοτεί για ένα χρόνο ανέργους της περιοχής μέχρι να βρούν δουλειά ή θα δίνει ΗΘΙΚΑ (δηλαδή όχι κερδοσκοπικά) δάνεια.

Καθιέρωση Κάρτας Εμπορικών και άλλων Συναλλαγών του δημότη με ταυτόχρονη δέσμευση ότι ανάλογα με τη χρήση της στα μαγαζιά της πόλης μας θα μειώνονται τα δημοτικά τέλη.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.