powered by Surfing Waves

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Προτάσεις από δήμους για τα «στρατόπεδα» ζητά η Περιφέρεια Ηπείρου



Mε έγγραφο του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που στάλθηκε στις Περιφέρειες, ζητείται η υπόδειξη κατάλληλων χώρων για τη δημιουργία Κέντρων  μέχρι την Παρασκευή 30 Μαρτίου.

Η περιφέρεια Ηπειρου δήλωσε ότι θα περιμένει μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής προτάσεις των δήμων, τονίζοντας ότι αν δεν υποδειχτούν χώροι, τότε θα αποφασίσει από μόνο του το υπουργείο.

Η Περιφέρεια Στερέας Ελλάδας δεν πρόκειται να στείλει μέσα σε 10 ημέρες τις προτάσεις της για τα κέντρα μεταναστών, όπως δήλωσε σχετικά εξάλλου και ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς. Όπως επανέλαβε στις δηλώσεις του, αποφάσεις χωρίς τις τοπικές κοινωνίες, αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των θεσμικών και κοινωνικών φορέων, δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς, οι απόψεις που διατυπώθηκαν ήταν στην κατεύθυνση της διαβούλευσης και του διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς και την Αυτοδιοίκηση, ενώ εκτιμήθηκε ότι στη Στερεά Ελλάδα δεν υπάρχουν χώροι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κέντρα μεταναστών.


Οι χώροι που το υπουργείο ζητεί να υποδειχτούν είναι, μη χρησιμοποιούμενα στρατόπεδα, ορφανοτροφεία, κατασκηνώσεις, ή ανάλογες εγκαταστάσεις καθώς και οικοπεδικές εκτάσεις στις οποίες μπορούν να δημιουργηθούν υποδομές για την εξυπηρέτηση του προαναφερόμενου σκοπού.

Τα ανενεργά στρατόπεδα στοΚερατοβούνι της Κερατέας και στις Αφίδνες (Κιούρκα) της Περιφέρειας Αττικής και τα ανενεργά στα Λαγκαδίκια του Δήμου Λαγκαδά και στα ΔιαβατάΘεσσαλονίκης θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως κέντρα κράτησης μεταναστών, σύμφωνα και με τη σχετική λίστα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πρόκειται για τη λίστα Βενιζέλου που απέστειλε ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, στον τότε υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, όταν είχε ανακινηθεί πάλι θέμα μεταναστευτικού και στρατοπέδων κράτησης. Όπως σημειώναν, δε, από το νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δεν έχει ζητηθεί καμία λίστα. 

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.