powered by Surfing Waves

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Το εκτιμώμενο κόστος για τη μεταφορά μαθητών ζητεί το υπουργείο απο τους δήμους



Mε εξαιρετικά επείγον έγγραφό του, το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί από τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, μέχρι μεθαύριο Παρασκευή, 23 Μαρτίου, να του αποστείλουν στοιχεία του εκτιμώμενου κόστους για τη μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την περίοδο από 1-1-2012 έως και 31-3-2012, καθώς και απολογιστικά στοιχεία κόστους για το χρονικό διάστημα 1-9-2011 έως και 31-12-2011, συμπληρώνοντας τους αντίστοιχους συνημμένους πίνακες, ως εξής:

I. Στοιχεία εκτιμώμενου κόστους μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από 1-1-2012 έως 31-3-2012:
1. Οι δήμοι θα αναγράψουν στον πίνακα 1 το κόστος μεταφοράς με όλους τους διαθέσιμους τρόπους οι οποίοι προβλέπονται στην ΚΥΑ αρ.35415/28-7-2011 (ΦΕΚ 1701/ Β΄) και όπως υπολογίζονται σύμφωνα με το σχετικό μαθηματικό τύπο και τις λοιπές διατάξεις αυτής, από 1-1-2012 έως και 31-3-2012. Τα ποσά θα περιλαμβάνουν χωριστά το κόστος των ειδικών μαθητικών δελτίων, της χρήσης των ιδίων μέσων, των επιδομάτων προς τους μαθητές για τις περιπτώσεις αδυναμίας πραγματοποίησης της μεταφοράς καθώς και το κόστος μεταφοράς των μαθητών σε περίπτωση χρήσης των διατάξεων του άρθρου 19 του Ν.2963/2001. Το κόστος μεταφοράς με δημόσια σύμβαση υπηρεσιών (π.χ. κατόπιν διαγωνισμού), θα πρέπει να αναγραφεί από τους δήμους μόνο σε περίπτωση ολοκλήρωσης των απαραίτητων διαδικασιών (π.χ., του διαγωνισμού) και αποκλειστικά για την περίοδο στην οποία αναφέρεται. Για παράδειγμα, εάν σε ένα δήμο ο διαγωνισμός δεν έχει ολοκληρωθεί έως σήμερα στο αντίστοιχο κελί («ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ») δεν πρέπει να αναφερθεί κανένα ποσό, ενώ σε ένα δήμο όπου ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και η σύμβαση ενεργοποιήθηκε, π.χ., στις 13-2-2012 το ποσό το οποίο θα πρέπει να αναγραφεί θα αφορά στην περίοδο από 13-2-2012 έως και 31-3-2012
540.000 Ευρώ για την  μεταφορά των μαθητων στο δήμο μας το 2011-2012

Καθυστερημένα, ο δήμος διενέργησε διαγωνισμό στις 7/11/11 για την μεταφορά μαθητών το σχολικό έτος 2011-2012 με προυπολογισμένο κόστος 541.914,495 Ευρώ. Ο διαγωνισμός έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/8/11. Ο διαγωνισμός ήταν άγονος.


Στην  τελευταία επιχορήγηση των Δήμων της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2012 για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών δεν συμπεριλαμβανόταν ο δήμος μας.


Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεταφέρουν δωρεάν τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων σχολείων οι οποίοι κατοικούν από την έδρα του σχολείου τους σε απόσταση μεγαλύτερη από την οριζόμενη ως εξής:
 α) 1.200 μέτρα για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
 β) 2.500 μέτρα για μαθητές Γυμνασίων.
γ) 4.000 μέτρα για μαθητές Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ

Η μεταφορά των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιείται με δρομολόγια αποκλειστικής χρήσης μαθητών που πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας, και μπορεί να γίνεται και παρουσία συνοδού, υπαλλήλου του μεταφορέα ή του οικείου δήμου, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο.

 Η μεταφορά μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίων, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ & Λυκείων) πραγματοποιείται με Δημοτική ή Δημόσια αστική και Υπεραστική συγκοινωνία
 Οι δήμοι μεταφέρουν τους μαθητές, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις του προηγούμενου άρθρου, κάνοντας χρήση των ιδιόκτητων μεταφορικών τους μέσων εφόσον τα οχήματα τα οποία διαθέτουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό. Δεν είναι επιτρεπτή η μεταφορά όρθιων μαθητών

Αν η μεταφορά των μαθητών είναι αδύνατη ή κρίνεται οικονομικά ασύμφορη και οι μαθητές: α) έχουν εγκατασταθεί στην έδρα του σχολείου τους. β) μεταφέρονται με ευθύνη εκείνων που έχουν τη γονική μέριμνα των μαθητών ή των νομίμων επιτρόπων τους,  χορηγείται στους μαθητές μηνιαίο επίδομα 

 Οι δαπάνες μεταφοράς και επιδότησης των μαθητών βαρύνουν τις σχετικές πιστώσεις των Κ.Α.Π. που δεσμεύονται για κάθε δήμο στα όρια του οποίου βρίσκονται οι σχολικές μονάδες στις οποίες μεταφέρονται οι μαθητές.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.