powered by Surfing Waves

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Επιδοτηση για την προβολή πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων


Την ενίσχυση ομάδων παραγωγών γεωργικών προϊόντων όλης της χώρας που παράγουν προϊόντα στο πλαίσιο συστημάτων ποιότητας για δράσεις ενημέρωσης, προώθησης και διαφήμισης στα κράτη-μέλη της ΕΕ μέγιστης διάρκειας τριών ετών προβλέπει το Μέτρο 133 «Ενημέρωση – προώθηση των προϊόντων στο πλαίσιο συστημάτων για την ποιότητα των τροφίμων» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο. Το μέγιστο ποσό της επιδότησης είναι 70.000 €.

Οι επιχορηγήσεις θα δοθούν για την προώθηση προϊόντων που έχουν παραχθεί στο πλαίσιο του κοινοτικού συστήματος ποιότητας «Βιολογική παραγωγή» και των εθνικών συστημάτων ποιότητας «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στη Φυτική παραγωγή» (AGRO 2) και«Σύστημα Διαχείρισης για τη διασφάλιση της ποιότητας του χοίρειου κρέατος» (AGRO 3).


Υποβολή αιτήσεων

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης – φακέλων υποψηφιότητας ξεκίνησε στις 10 Φεβρουαρίου και λήγει στις 30 Απριλίου 2012.

Η σύνταξη της αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά και στη συνέχεια το ηλεκτρονικό αρχείο, η εκτυπωμένη αίτηση και ο φάκελος υποψηφιότητας υποβάλλονται στη Μονάδα Β2 της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα (Λεωφ. Αθηνών 54-56, 104 41 Αθήνα), σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σημείο 7.1 της Πρόσκλησης.

Αναλυτικά τα προϊόντα
i. Βιολογική Παραγωγή:
Ελιές επιτραπέζιες – ελαιοποίησης
Δημητριακά
Βρώσιμα όσπρια
Οινάμπελοι, σταφιδάμπελοι
Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά
Εκτροφές αιγοπροβάτων, βοοειδών, χοίρων, πουλερικών για την παραγωγή κρέατος ή και γάλακτος ή και αυγών
Έλαια – λίπη
Προϊόντα αλευροποιίας, αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής, ζυμαρικά
Οίνος, όξος
Προϊόντα γαλακτοκομίας
Παρασκευάσματα κρεάτων
Μέλι και μελισσοκομικά προϊόντα

ii. AGRO 2
Ελιές επιτραπέζιες – ελαιοποίησης
Δημητριακά
Βρώσιμα όσπρια
Οινάμπελοι, σταφιδάμπελοι
Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά

iii. AGRO 3
Χοίρειο κρέας

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι του Μέτρου μπορούν να κριθούν ομάδες παραγωγών γεωργικών προϊόντων. Ως ομάδα παραγωγών νοείται μια οργάνωση οποιασδήποτε νομικής μορφής (δηλαδή Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ο.Ε., Ε.Ε., Συνεταιρισμός ή αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) που συστήνεται με πρωτοβουλία και απαρτίζεται αποκλειστικά από δικαιούχους του Μέτρου 132 του ΠΑΑ «Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων». Επαγγελματικές ή/και διεπαγγελματικές οργανώσεις, που αντιπροσωπεύουν έναν ή περισσότερους τομείς, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ομάδες παραγωγών.

Η πρόσκληση για το πρόγραμμα προώθησης αγροτικών προϊόντων

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.