powered by Surfing Waves

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

On line προώθηση αγροτικών προϊόντων από τη Δημοτική Επιχείρηση της Έδεσσας


Όταν υπάρχει φαντασία και μεράκι όλα μπορούν να συμβούν και μάλιστα …on line.

Η περίπτωση της Έδεσσας αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα και επιβεβαιώνει ότι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορεί να είναι πολυδιάστατος, ουσιαστικός, απόλυτα εναρμονισμένος με τις δυνατότητες της εποχής και την ανάγκη για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.


Ο Δήμος Έδεσσας, λοιπόν, μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης, που έχει συστήσει, κατάφερε να δημιουργήσει ένα online σύστημα προώθησης των κερασιών!

 Μέσα από μια απλή ιστοσελίδα και την ανάπτυξη ενός δικτύου συνεργατών έχει εξασφαλιστεί η λιανική αγορά ενός ευαίσθητου προϊόντος όπως είναι τα κεράσια. Οι πρώτες ενδείξεις είναι ιδιαίτερα θετικές. Οι αγρότες μπορούν να στείλουν με ασφαλή τρόπο το προϊόν στο καταναλωτή και οι καταναλωτές να λάβουν φρέσκα και διασφαλισμένα σε ποιότητα κεράσια.

Η ανταπόκριση των καταναλωτών είναι τόσο ικανοποιητική που οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Επιχείρησης, σε συνεργασία με τους παραγωγούς του Δήμου Έδεσσας έχουν οργανωθεί προκειμένου να ξεκινήσουν να προωθούν κι’ άλλα προϊόντα.

Πρόσφατα σε συνέδριο που οργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο σχετικά με την τυποποίηση και τη προώθηση προϊόντων, ο υπεύθυνος Τουρισμού της Δημοτικής Επιχείρησης Ευάγγελος Κυριακού παρουσίασε την καινοτόμο ιδέα που εφαρμόζουν για να προωθήσουν τα κεράσια της περιοχής.

Ο Ε. Κυριακού απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από το πάνελ και από τους συνέδρους οι οποίοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη μεθοδολογία και τα βήματα που ακολουθούνται για την επιτυχή προώθηση του προϊόντος μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας www.cherriesonline.gr.


Ο δρόμος του κερασιού


Από το 2010 ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας σε συνεργασία με τους Φίλους Ποδηλάτου Έδεσσας, τη Δημοτική Επιχείρηση Έδεσσας και το Δήμο Έδεσσας διοργανώνει αγώνα ορεινής ποδηλασίας 35 χιλιομέτρων και αγώνα ανωμάλου -ορεινού δρόμου 18 χιλιομέτρων. Η σχετική εκδήλωση οργανώνεται στις αρχές Μαΐου.

Η διαδρομή η οποία είναι ουσιαστικά “ο δρόμος του Κερασιού” ξεκινάει από το κέντρο της Έδεσσας. Η απόσταση που διανύουν οι αθλητές είναι 35 χιλιόμετρα με υψομετρική διαφορά 1.240 μέτρα. Η διαδρομή περιλαμβάνει κυρίως δασικούς δρόμους – χωματόδρομους, μονοπάτια και άσφαλτο(περίπου 1,5χιλ.).
Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές “η ομορφιά και η ευωδιά της ανθισμένης Εδεσσαϊκής φύσης που πλαισιώνει τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, πιστεύουμε ότι θα ισοσκελίσουν την κούραση της δύσκολης διαδρομής σε όλους αυτούς που θα τολμήσουν να γευτούν την εαρινή αύρα της πόλης των νερών”. Οι αγώνες είναι ΟΡΕΝ και μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες ηλικίας πάνω από 18 ετών.
πηγή: localit.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.