powered by Surfing Waves

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Πως μπορεί να οφεληθεί ο δήμος μας απο το Πράσινο Ταμείο





Το Πράσινο Ταμείο μπορεί να χρηματοδοτεί προγράμματα που καταρτίζονται από  τις αποκεντρωμένες γενικές διοικήσεις , τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και  νομικά πρόσωπα του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Φετος,  για την υλοποίηση των προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου για το έτος 2012 θα διατεθούν 72 εκ. ευρώ.
Ο δημος μας με τις μεγάλες εκτάσεις δασών, το πρόβλημα ρυπανσης του Β. Ευβοϊκου και πολεοδομικά προβλήματα μπορει να οφεληθεί απο τα παρακάτω:

"Ολοκλήρωση Πολεοδομικού Σχεδιασμού" συνολικού προϋπολογισμού έξι εκ. ευρώ, για το έτος 2012. Πρόκειται για νέο πρόγραμμα που εφαρμόζεται πιλοτικά και έχει ως κύριο στόχο την χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του πολεοδομικού σχεδιασμού στους καλλικρατικούς Δήμους και της υλοποίησης των πράξεων εφαρμογής των ήδη εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως, με στόχο την προστασία τόσο των κοινόχρηστων χώρων, όσο και των ιδιωτικών περιουσιών και την περιβαλλοντική αναβάθμιση των δικαιούχων φορέων. Η δράση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της αντιμετώπισης του προβλήματος της αυθαίρετης δόμησης, που προβλέπεται και στον νόμο 4014/2011.
«Προστασία Θαλάσσιου Περιβάλλοντος και πρόληψη / αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης» συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ και δέσμευση πιστώσεων 2,2 εκ. ευρώ, για το έτος 2012. Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια του προγράμματος 2011 και έχει ως κύριο στόχο την ενίσχυση και βελτίωση της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού πρόληψης και αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης.
«Προστασία και αναβάθμιση Δασών», συνολικού προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ και δέσμευση πιστώσεων 10 εκ. ευρώ για το έτος 2012. Το πρόγραμμα που αποτελεί συνέχεια του προγράμματος 2011 και κατά κύριο λόγο αποσκοπεί στην ανασύσταση του δασοκομικού παραγωγικού δυναμικού που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές. Το Πράσινο Ταμείο επιχειρεί την διεύρυνση του αντικειμένου του συγκεκριμένου προγράμματος και σε θέματα προστασίας της άγριας πανίδας, εποπτείας της τήρησης των περί θήρας κανόνων και βελτίωσης της οικολογικής και κοινωνικής αξίας των δασών.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.