powered by Surfing Waves

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Δωρεάν διανομή τροφίμων απο το δήμο πληρωμένη απο πρόγραμμα της ΕΕ;



Μητρώο απόρων αποφάσισε να δημιουργήσει ο Δήμος Καισαριανής (26.000 κάτοικοι) στην προσπάθεια του να βοηθήσει με διάφορους τρόπους , τους κατοίκους της περιοχής του που βρίσκονται αποδεδειγμένα σε ένδεια , και πάντα μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών του. Με τη δημιουργία του μητρώου απόρων οι συγκεκριμένοι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα Κοινωνικό Παντοπωλείο , Κοινωνικό Φαρμακείο , σε είδη ρουχισμού κ.λ.π. Ο δημος Κασαριανής ειναι ένας απο τους πολλού δημους της χώρας που εχει προβεί σε διανομή τροφίμων σε άπορους.

Δικαιούχοι της δωρεάν διανομής τροφίμων και λοιπών παροχών ορίζονται αποκλειστίκά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες.  Άπορα άτομα ή άπορες οικογένεις θεωρούνται όσοι έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000 ευρώ. Σύμφωνα με το άρθρο 1 της υπ.αρ. 22830/05.04.2011 ( ΦΕΚ Β΄660 ) Κ.Υ.Α. «Άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, είναι αυτά που: διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, με ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000€, προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί».

Η διανομή γίνεται ατo πλαίσιo του προγράμματος χορήγησης τροφίμων από τα αποθέματα παρέμβασης στους απόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτους 2012 συμφωνα με το κανονισμό της ΕΕ  807/10.

Το πρόγραμμα «χορήγησης τροφίμων από τα αποθέματα παρέμβασης στους απόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέθεσε για το 2011, για παροχή τροφίμων σε απόρους της ΕΕ 480.000.000 ευρώ, το ποσό που διατέθηκε για την Ελλάδα ήταν 20.045.000,00 ευρώ.   Στις 28/2/12 η ΕΕ ανέβασε το ποσό αυτό  σε 500 εκατομμύρια για το 2012.  Το 2012, η Ελλάδα θα πάρει  απο την ΕΕ  21.651.199  Ευρώ για δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους.

Η υλοποίηση του προγράμματος έχει ανατεθεί  με την σχετική ΚΥΑ σε  φιλανθρωπικά ιδρύματα, συλλογους πολυτέκνων και τους δήμους της χώρας.  

Πολλοί δήμοι της χώρας δίνουν ανακούφιση στούς  αυξανόμενους απόρους δημότες τους με το προγραμμα αυτό της ΕΕ. Το ερώτημα είναι γιατί δεν έχει μπεί σε αυτό το πρόγραμμα ο δικός μας ο δήμος.

Παράδειγμα

O Δήμος Αριστοτέλη στην Χαλκιδική  (18.000 κάτοικοι) μοιράζει 75 τόνους τροφίμων δωρεάν για τους πολίτες.   Για κάθε κατηγορία προϊόντων (ζυμαρικά, ρύζι, τυρί) εγκρίθηκε η χορήγηση τροφίμων σε 666 άπορα άτομα και 714 οικογένειες. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η χορήγηση ποσότητας περίπου 40 τόνων ζυμαρικών, 30 τόνων ρυζιού και 5,5 τόνων τυριού Φέτας.
«Η δωρεάν διανομή τροφίμων αφορά σε περισσότερους από 3.000 συνδημότες μας και οι συνολικές ποσότητες των τροφίμων που θα διανεμηθούν ξεπερνούν τους 75 τόνους. Με μέριμνα του Δήμου Αριστοτέλη, ξεκίνησε η μεταφορά των τροφίμων σε αποθηκευτικούς χώρους των Κοινοτικών Καταστημάτων όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου. Στο προσεχές χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν οι δημότες με κάθε πρόσφορό τρόπο και θα ξεκινήσει η διανομή των τροφίμων στους δικαιούχους», σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση ο δήμος.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.