powered by Surfing Waves

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Μόνο 300 από τα 450 εκ. ευρώ θα καταβληθούν στους δήμους

Τα 300 εκ. ευρώ από τα 450 εκ. ευρώ θα καταβληθούν στους δήμους επανέλαβε και η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών – μετά τη σχετική ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη – στους δημάρχους της Αττικής κατά τη διάρκεια συνάντησής τους την Τρίτη, 27 Μαρτίου, ημέρα κινητοποίησης των δήμων για τις μεγάλες οικονομικές περικοπές που έχουν ήδη υποστεί. Σημειωτέον ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί να καταβληθούν τα 450 εκ ευρώ που εκ παραδρομής δεν ενεγράφησαν στον προϋπολογισμό του 2012, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να ανταποκριθούν οι δήμοι στις βασικές τους λειτουργικές δαπάνες.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα 150 εκατ. ευρώ υποσχέθηκαν ότι και αυτά θα καταβληθούν σταδιακά μέσα στο τρέχον έτος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν τίποτε περαιτέρω.

Σε ότι αφορά τη μείωση της ΣΑΤΑ κατά 140 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις του εφαρμοστικού νόμου του υπουργείου Οικονομικών, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών δεν έδωσε καμία απάντηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες παρέπεμψε το θέμα προς επίλυση στην επόμενη κυβέρνηση καθώς αυτή την εποχή δεν υπάρχει δυνατότητα να απελευθερωθούν κονδύλια από το υπουργείο Οικονομικών.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.