powered by Surfing Waves

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Δεν ειμαστε μόνο εμείς. 7 δισ. Ευρώ για πληροφορική στον κάλαθο των αχρήστων

Δεν είμαστε μονο εμείς που ο πρώην δήμος Κηρέως σπατάλησε 80 χιλιάδες ευρώ σε ένα ευρυζωνικό ασύρματο δίκτυο που δεν λειτουργεί. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και την κακοδιαχείριση στη Δημόσια Διοίκηση, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί ή τιμωρηθεί ένας υπεύθυνος, υπουργός ή υπάλληλος, έκανε ο υφυπουργός Διοικητικής ΜεταρρύθμισηςΠαντελής Τζωρτζάκης, αναφορικά με τα συστήματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στο Δημόσιο. Όπως είπε, 7 δισ. ευρώ δαπανήθηκαν από το 1996 μέχρι σήμερα για το συγκεκριμένο τομέα, εκ των οποίων τα περισσότερα είτε δε χρησιμοποιήθηκαν ποτέ είτε είναι πλέον ξεπερασμένα.

«Χρησιμοποιούσαμε πάντα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, παίρναμε εξοπλισμούς, μηχανήματα και πολλές φορές δυστυχώς μένανε στο ράφι ή οι αρμόδιοι υπάλληλοι επειδή δεν τους βόλευε δεν τα χρησιμοποιούσαν», υπογράμμισε και προσέθεσε ότι δεν είναι τυχαίο πως το τελευταίο διάστημα βγαίνουν στην επιφάνεια, προβλήματα κακοδιαχείρισης. «Αυτά νομίζω είναι απλώς οι ενδείξεις... Η ουσία και η παθογένεια έχει να κάνει με τον τρόπο που λειτουργήσαμε όλα αυτά τα χρόνια τη Δημόσια Διοίκηση και πόσο το κάναμε αναποτελεσματικά».

Τα παραπάνω αποκάλυψε ο Π. Τζωρτζάκης, κατά την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, που τέθηκε από χθες σε δημόσια διαβούλευση και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012.



Στον ιστότοπο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι διαθέσιμα πρόσθετα αρχεία:
Η παρουσίαση του υφυπουργού Παντελή Τζωρτζάκη, εδώ.

Το κείμενο της Εθνικής Στρατηγικής για τις ΤΠΕ και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, που τίθεται σε διαβούλευση στο opengov.gr, εδώ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.