powered by Surfing Waves

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

«Μαύρο Πάσχα» χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους


«Μαύρο Πάσχα» φαίνεται ότι θα περάσουν χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας καθώς, όπως υπολογίζουν, δήμαρχοι και συνδικαλιστές, λόγω της αναδρομικής παρακράτησης μισθού (από 1/11/2011) και «αναδρομικής ένταξης» των υπαλλήλων ΟΤΑ στο ενιαίο μισθολόγιο, θα λάβουν ακόμη και αρνητικό (θα κληθούν, δηλαδή, να βάλουν και από την τσέπη τους) μισθό για τον Απρίλιο.

Το «αναδρομικόν» πλήττει κυρίως τους ΥΕ και ΔΕ υπαλλήλους, και κυρίως αυτούς που έχουν δάνεια στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στο Δήμο Πεντέλης, για παράδειγμα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η aftodioikisi.gr, υπάλληλος της Καθαριότητας που έπαιρνε 1.640 ευρώ, με το ενιαίο μισθολόγιο κατέβηκε στα 1.130, με αποτέλεσμα να έχει να λάβει μισθό Απριλίου... 6,5 ευρώ!!! (σ.σ.: δεν του έχουν προστεθεί τα αναλογικά κλιμάκια).

O δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης σημειώνει πως «αυτό δημιουργεί άμεσο κοινωνικό πρόβλημα στους εργαζόμενους, και το κυριότερο δημιουργεί αναταράξεις στη λειτουργία του δήμου. Αυτό είναι ένα πράγμα που θα έπρεπε εξ υπαρχής να έχει ρυθμιστεί, διότι οι περισσότεροι έχουν πάρει δάνεια, έρχεται τώρα και εκείνο της αναδρομικής παρακράτησης μισθού από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα -και δε νομίζω πως είναι ο μόνος δήμος» (σ.σ.: σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, εκτός από το δήμαρχο Πεντέλης, ανάλογη επιστολή στα συναρμόδια υπουργεία έχει αποστείλει και οδήμαρχος Μοσχάτου, επισημαίνοντας το πρόβλημα).

«Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που λειτουργεί και για τη διάλυση του δήμου ή του κοινωνικού ιστού», καταλήγει ο δήμαρχος Πεντέλης.

aftodioikisi.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.