powered by Surfing Waves

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Διανομή ποιημάτων για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης




Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στις 21 Μαρτίου, και στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων του 2012, που έχει κηρυχθεί από τοδήμο μας ως Έτος Πολιτισμού & Μνήμης Γρ. Λαμπράκη, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (ΠΑΟΔΗΛ) «Γρ. Γρηγορίου», σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης, διοργανώνει κατά τη διάρκεια της Ημέρας Ποίησης, διανομή ποιημάτων στους κατοίκους της πόλης μας, με εξόρμηση των μελών των Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και της Ομάδας Πολιτισμού των Εθελοντών του Δήμου Ηλιούπολης, στους δρόμους και τους ανοιχτούς χώρους της πόλης μας.
Επίσης για το βράδυ της ίδιας ημέρας, διοργανώνεται ποιητική βραδιά, αφιερωμένη στους νέους ποιητές και δημιουργούς. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη νέων ποιητικών φωνών και εκφραστικών προσεγγίσεων, καθώς και νέοι τρόποι επικοινωνίας του ποιητικού κειμένου με το κοινό.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν επί σκηνής ποιήματα νέων ποιητών, σε διάλογο με μουσική και χορό, και θα προβληθούν video εμπνευσμένα και βασισμένα σε ποιητικά κείμενα.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι ποιητές: Νίκη Ανδρικοπούλου, Αλέξης Δάρας, Μιχάλης Λαμπρίδης, Αλέξιος Μάινας, Ευτυχία Παναγιώτου, και Θωμάς Τσαλαπάτης. Ο μουσικός Νέστορας Φανάρας και η χορεύτρια Βανέσα Σπινάσαθα συνοδέψουν τον ποιητικό λόγο, ενώ θα προβληθούν video-ποιήματα των Γιώργου Καραμπίτση, Βασίλη Κυριάκη, Χρήστου Μίχα, της Ομάδας του Μικρού Πολυτεχνείου και της Ομάδας Barouak.
Η εκδήλωση θα γίνει στις 21/3/12, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 20.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης (Λεωφ. Σοφ. Βενιζέλου & Μαρ. Αντύπα).

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.