powered by Surfing Waves

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ενδιαφέρον Ιβάν Σαββίδη για τον Αγ. Ιωάννη τον Ρώσο. Ο ζαμανφουτισμός της δημοτικής μας αρχής τους στέλνει στην Ιστιαία


Ιβάν Σαββίδης



Πέρυσι το καλοκαίρι η δημοτική αρχή ισχυρίστηκε ότι δεν έχει πάρει επίσημο αίτημα για επένδυση 5.000 κατοικιών στο δήμο μας απο Ρώσσους επενδυτές.  Αξίζει το κόπο να δείτε τον   παχυδερμικό ζαμανφουτισμό με τον οποίο η δημοτική μας αρχή αντιμετώπισε αυτό το επενδυτικό ενδιαφέρον στο σχετικό βίντεο.
Σημερινό δημοσίευμα στην Esspresso  επαναφέρει το θέμα και αποκαλύπτει ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον παρουσιάστηκε επίσημα, κατά τη διάρκεια ελληνορωσικού συνεδρίου και ότι οι υπεύθυνοι έχουν στρέψει τώρα την προσοχή τους και στην περιοχή της Αιδηψού – Ιστιαίας. Τότε o κ. Ψαρρός αναρωτιωταν γιατι δεν ενημέρωσε ο τότε υπευθυνός για τις ελληνό-ρωσικές σχεσεις, κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Το σχετικό απόσπασμα από το Δημοσίευμα.


Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι τον τελευταίο περίπου χρόνο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Ρώσο επιχειρηματία και για τη δημιουργία μιας κωμόπολης στην περιοχή του Νέου Προκοπίου στη βόρεια Εύβοια, όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου.

Εδώ και αρκετά χρόνια χιλιάδες Ρώσοι καταφθάνουν στην περιοχή για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα του αγίου, που γεννήθηκε το 1690 στη Ρωσία. Ωστόσο, όπως μας μετέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές, πριν περίπου ένα χρόνο Ρώσος μεγιστάνας απευθύνθηκε σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία της χώρας και ζήτησε να βρεθεί μια τεράστια έκταση για αγορά γύρω από την περιοχή, προκειμένου να χτιστούν 5.000 σπίτια. Μάλιστα το επενδυτικό ενδιαφέρον παρουσιάστηκε και επίσημα, κατά τη διάρκεια ελληνορωσικού συνεδρίου που έλαβε χώρα στην Εύβοια.

Ο επιχειρηματίας ζήτησε να κατασκευαστούν 5.000 σπίτια, έτοιμα, επιπλωμένα, με το κλειδί στο χέρι, τα οποία επιθυμούσαν να αγοράσουν Ρώσοι που έρχονται στην περιοχή κάθε χρόνο για θρησκευτικό τουρισμό. Ωστόσο μέχρι και σήμερα το εγχείρημα δεν έχει προχωρήσει, καθώς δεν έχει εντοπιστεί η τεράστια έκταση που απαιτείται. Ετσι, οι υπεύθυνοι της κατασκευαστικής εταιρείας έχουν στρέψει την προσοχή τους και στην περιοχή της Αιδηψού – Ιστιαίας.

Η αναζήτηση της έκτασης για τη δημιουργία κωμόπολης, αλλά και το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη για την αγορά του ΕΟΤ και τη δημιουργία πολυτελούς resort κάνουν πολλούς να εκτιμούν ότι Ρώσοι επενδυτές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο μεγάλες εκτάσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκπρόσωποι Ρώσων μεγιστάνων και σημαντικών developers έχουν επισκεφτεί πολλές φορές την Εύβοια και έχουν έρθει σε επαφή με ιδιοκτήτες ακινήτων, μεσιτικά γραφεία και τοπικούς παράγοντες. Αναζητούν ευκαιρίες για αγορά οικοπέδων άνω των 100 στρεμμάτων κυρίως στην ακτογραμμή από τον Αγιόκαμπο μέχρι την Αγία Αννα.

Η «επέλαση» των Ρώσων επενδυτών γίνεται με απόλυτη μυστικότητα, ενώ -όπως και στις άλλες περιοχές της Ελλάδας- αρκετές αγοραπωλησίες κλείνονται μέσω off shore προκειμένου να αποφευχθεί η μεγάλη ελληνική γραφειοκρατία. «Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ανάπτυξη συγκροτημάτων πολυτελών εξοχικών κατοικιών που θα πουληθούν σε Ρώσους οι οποίοι θέλουν να έρχονται κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα. Επίσης, υπάρχει ενδιαφέρον για κατασκευή ξενοδοχείων, ενώ έχουν πέσει στο τραπέζι και προτάσεις για μεικτές χρήσεις τουριστικών καταλυμάτων μαζί με ξενοδοχείο, τα λεγόμενα condo hotels» αποκάλυψε ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου της περιοχής.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ


Διαβάστε ολοκληρο το άρθρο  Τυφώνας Ιβάν και στην Εύβοια

Διαβάστε επίσης

 Eπίσημη αίτηση θέλει ο Ψαρρός για  την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων στο δήμο


Oικισμό 5.000 διαμερισμάτων θέλουν να κατασκευάσουν στην περιοχή του Προκοπίου

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.