powered by Surfing Waves

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Σε τεντωμένο σκοινί ο κ. Ψαρρός στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Μουστάκα η πλειοψηφία του κ. Ψαρρού στο δημοτικό Συμβούλιο από 5 μειώνεται σε 3 σύμβουλους (15 σύμβουλοι της συμπολίτευσης εναντίον 12 συμβούλων αντιπολίτευσης/ ανεξαρτητοπημένων). Με  την αποστασιοποίηση άλλων δυο δημοτικών συμβούλων, ο κ. Ψαρρός θα δυσκολευτεί να περάσει δύσκολες αποφάσεις αφού θα χάσει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Δεν είναι κρυφό ότι ο κ. Ψαρρός έχει περιθωριοποίησει και αποξενώσει αρκετά μέλη της παράταξης του όπως διαφάνηκε στην έκτακτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το νερό της Κηρίνθου.



Τη στρατηγική του "ώριμου φρούτου" φαίνεται να ακολουθεί η μείζον αντιπολίτευση, η οποία με ελάχιστες εξαιρέσεις λειτουργεί σαν παρατηρητής των γεγονότων και μερικές φορές μάλιστα ψηφίζει μαζί με τον κ. Ψαρρό σε αμφιλεγόμενα θέματα, όπως γνωστά ρουσφέτια αντιδημάρχων, ύποπτες αναθέσεις έργων, παράτυπες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ κλπ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλη μερίδα συμβούλων της αντιπολίτευσης απουσιάζει συστηματικά και ανεξήγητα από πολλές συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, αφήνοντας τον κ. Ψαρρό να αλωνίζει.


Ακόμη και αν η δημοτική αρχή μείνει χωρίς πλειοψηφία αυτό σε τίποτα δεν επηρεάζει τη λειτουργία του δήμου, όσον αφορά τη διοίκηση. "Ο δήμος δεν πέφτει" σύμφωνα με ο "Καλλικράτη".


Ωστόσο, τα πράγματα για τη δημοτική αρχή μπορεί να γίνουν δύσκολα. Είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να εγκριθούν ξανά δύσκολα θέματα, όπως παλιά. Η αντιπολίτευση σε συνδυασμό με τους τυχόν διαφωνούντες, δεν πρόκειται να αφήσουν εύκολα να περάσουν θέματα που θα φέρνει ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Υπάρχει βεβαίως πάντα το "παραθυράκι" της Οικονομικής Επιτροπής. Η Επιτροπή, με πρόεδρο τον αντιδήμαρχο κ. Στεργίου και μέλη από τον σκληρό πυρήνα Ψαρρού, μπορεί να λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις, ακόμη και χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.



Ο δήμαρχος, παρά το μεγάλο μπάχαλο που επικρατεί πλέον στον δήμο, δεν είναι διατεθειμένος να παραδοθεί. Έχει συσπειρώσει του εναπομείναντες συμβούλους όπως διαφάνηκε με τις δηλώσεις μετανοίας και πλήρους υποταγής του κ Τσούμαρη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ποιοι κατά την γνώμη σου θα αποστασιοποιηθούν απο τον κ. Ψαρρό



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.