powered by Surfing Waves

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Αγγίζουν το 1 δις ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη των δήμων






Δεύτερη σύσκεψη με εκπροσώπους 70 δήμων με θέμα της επίσπευσης απορρόφησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών και οι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι οικονομικών και Διευθυντές οικονομικών υπηρεσιών 70 περίπου Δήμων της Περιφέρειας που είχαν αιτηθεί και λάβει χρηματοδότηση προκειμένου να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τρίτους.

Η συνολική οφειλή των Δήμων προς τις τοπικές αγορές είναι πάνω από 900 εκατ. ευρώ. Ήδη, το υπουργείο έχει ολοκληρώσει τα αιτήματα χρηματοδότησης 167 Δήμων προς το υπουργείο Οικονομικών, τα οποία έχουν εγκριθεί και έχει αρχίσει να προχωρά η υλοποίησή τους. Παράλληλα, επεξεργάζεται τα στοιχεία άλλων 10 Δήμων που έχουν αιτηθεί χρηματοδότησης.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών κατέγραψαν τα αιτήματα, τις δυσκολίες και τις προτάσεις των εκπροσώπων των 70 περίπου Δήμων ώστε να διευκολύνουν όπου μπορούν τις διαδικασίες για επίσπευση της απορροφητικότητας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χ Σταϊκούρας επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως υπάρχει εξαιρετική συνεργασία και συντονισμός μεταξύ των 2 υπουργείων και θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα και με τους ΟΤΑ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.