powered by Surfing Waves

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Oι δήμοι δεν μπορούν να υλοποιήσουν συμβάσεις



Λόγω τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάζει το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων, οι δήμοι δεν μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση συμβάσεων ανάθεσης υπηρεσιών, προμήθειας αγαθών και εκτέλεσης έργων. Αυτό αναφέρει σε επιστολή του προς τον γγ Εμπορίου, Στέφανο Κομνηνό, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προς το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, οι δήμοι είχαν υποχρέωση από τις 2 Μαΐου να καταχωρούν στο Μητρώο όλα τα στοιχεία που αφορούν τις συμβάσεις που συνάπτουν. Μάλιστα, οι αρμόδιοι δημοτικοί υπάλληλοι παρακολούθησαν ενημερωτικά σεμινάρια για να είναι σε ετοιμότητα την ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου. Όμως, όλοι σχεδόν οι δήμοι έχουν ενημερώσει την ΚΕΔΕ ότι το σύστημα δεν λειτουργεί.

Συγχρόνως, σύμφωνα με τον νόμο, εάν δεν έχουν καταχωρηθεί τα στοιχεία των συμβάσεων και οι προβλεπόμενες πράξεις στο Μητρώο και αν δεν υπάρχει Αριθμός Διαδικτυακής Ανάρτησης, οι δήμοι δεν μπορούν να υλοποιήσουν συμβάσεις.

Όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή του κ. Ασκούνη, «το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους δήμους είναι τεράστιο, αφού δεν μπορούν να υλοποιήσουν συμβάσεις που είναι απολύτως αναγκαίες για τη λειτουργία τους και τις κοινωνικές δομές». Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητάει τόσο τη ρύθμιση των τεχνικών προβλημάτων, όσο και να υπάρξει μέριμνα «ώστε να δοθεί παράταση του χρόνου υποχρεωτικής εφαρμογής του από τους δήμους, μέχρι την τελειοποίηση αυτού».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.