powered by Surfing Waves

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Προς τον δήμο: "Παρακαλώ εκταμιεύστε τα δεδουλευμένα μου για να σώσω το σπίτι μου"



Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αίτησης απελπισμένου εργολήπτη για να πληρωθεί από το δήμο. Ως γνωστόν τα βερεσέδια του δήμου μας φτάνουν τα 3 εκατομμύρια Ευρώ.



Από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου:

Στέφου : Κύριοι σύμβουλοι, ο κ. ______________  με αίτηση του απευθύνεται στο δημοτικό συμβούλιο και αναφέρει τα εξής: « Παρακαλώ όπως το δημοτικό συμβούλιο εγκρίνει άμεσα τις οφειλές του Δήμου στο πρόσωπο μου ,ώστε να γίνει η αποπληρωμή των αναθέσεων που
υπάρχου βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού (2/8/2010). Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί ,βρίσκομαι σε χείριστη οικονομική κατάσταση ,ένα βήμα πριν την καταστροφή και μόνο με την έγκριση και εκταμίευση των χρημάτων μπορώ να σωθώ. Η κρίση με έφερε σε σημείο που πλέον δεν
μπορώ να καλύψω βασικές ανάγκες .Τα έξοδα τρέχουν ,τα τηλέφωνα χτυπούν καθημερινά από ανθρώπους που ζητούν τα χρωστούμενα τους και δεν μπορώ να καλύψω κανέναν. Κινδυνεύω με κατάσχεση από την Εφορία και το ΙΚΑ από λάθη λογιστή με υπέρογκα πρόστιμα μη συμπεριλαμ-
βανομένων των πάγιων υποχρεώσεων .Παρακαλώ για τα δεδουλευμένα μου μετά από δύο(2) χρόνια ,πλέον βρίσκομαι σε απελπιστική κατάσταση και κάνω πολλές άσχημε σκέψεις. Έχω δουλέψει γι΄ αυτά τα λεφτά ,τα χρειάζομαι. Παρακαλώ να μου τα εγκρίνεται άμεσα για τι το μέλο προμηνύεται
δυσοίωνο και δεν θα μπορώ να σώσω το σπίτι μου, να καλύψω τις βασικές ανάγκες της οικογένειας μου. Σας γνωρίζω ότι το έτος 2012 εκτέλεσα τις κάτωθι εργασίες για λογαριασμό του πρώην Δήμου Ελυμνίων:
1. Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης –περίφραξης κτισμάτων ,ράμπας και στεγανών βόθρων ,ποσού-26.000,00- ευρώ
2. Κατασκευή πεζοδρομίου ηλεκτροδότησης Πάνω Ρέμα, ποσού-2.000,00- ευρώ
3. Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην θέση Άγιος Ανδρέας ,ποσού -5.000,00-ευρώ
4. Τσιμεντοστρώσεις δρόμων Κεχριών ,ποσού-1.800,00-ευρώ
5. Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης στη Χρόνια-9.700,00-ευρώ
6. Στρώσιμο με τσιμέντο χώρου νεκροταφείου Μουρτιάς -2.500,00-ευρώ

Συνημμένα μας υπέβαλε το από 2/8/2010 ιδιωτικό συμφωνητικό με το οποίο του γίνεται η ανάθεση διαφόρων εργασιών.
Παρακαλώ όπως συζητήσουμε το θέμα κι εκφράσετε τις απόψεις σας
Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή
απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη:
α) τις υποβληθείσες αιτήσεις
β) την διαβεβαίωση του δημοτικού συμβούλου κ. Κατσούρα Δημητρίου ,ο οποίος την συγκεκριμένη περίοδο εκτελούσε χρέη Αντιδημάρχου στο Δήμο, ότι τα έργα που αναφέρονται έχουν εκτελεστεί.
γ)Τις απόψεις των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων, που είναι:
Στεργίου Ιωάννης: Ο Δήμος θα πρέπει να διασφαλίζει του ανθρώπους που αναθέτει την προμήθεια αγαθών ή εκτέλεση εργασιών. Όταν αναλάβαμε την διαχείριση του Δήμου δεν είχαμε γνώση των
υποχρεώσεων του Δήμου που παραλάβαμε. Πρέπει ο κ. ___________ να αποζημιωθεί για τις εργασίες που έχει κάνει.
Αναρωτιέμαι για την προχειρότητα με την οποία εκτελέστηκαν τα συγκεκριμένα έργα για τα οποία δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να βοηθάει να τεκμηριωθούν ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της πληρωμής τους.
Κουτσουράς Σταύρος: Όλα έχουν δημιουργηθεί από την κακή διαχείριση των προηγουμένων δημοτικών αρχών. Ας προχωρήσουμε πλέον με σωστές βάσεις.
Ριτσώνης Αγγελος : Θα πρέπει άμεσα να γίνει αυτοψία από τις τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου για τις εργασίες που αναφέρονται ,αλλιώς θα διαλύσουμε τον κοινωνικό ιστό. Να λυθούν οι εκκρεμότητες.
Καντζούρας Ιωάννης: Όλη η διαδικασία έχει αλλάξει. Πριν ξεκινήσει οποιοδήποτε έργο υπάρχει επιτροπή παραλαβής φυσικού εδάφους. Δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπισθεί η περίπτωση με νόμιμη διαδικασία. Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ.
Λιαγκάκης Ευστάθιος : Έρχεται ένας άνθρωπος ,εκτίθεται μπροστά μας και ζητάει αυτά που έχει δουλέψει. Να κάνουμε οτιδήποτε είναι δίκαιο να πληρωθεί.
δ)την πρόταση του κ. Δημάρχου : Για όλες τις εργασίες να γίνει κοστολόγηση από πλευράς Τεχνικών Υπηρεσιών. Θα πρέπει στη συνέχεια να απευθυνθούμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να ρωτήσουμε ποια είναι η λύση για το θέμα.
ΟΜΟΦΩΝΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Να γίνει κοστολόγηση όλων των εργασιών από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ώστε να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη άποψη ως προς το σύνολο και το κόστος των εργασιών που εκτελέστηκαν από τον κ._____________
Να απευθυνθεί με έγγραφο του ο Δήμος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να πάρουμε οδηγίες για τις περαιτέρω ενέργειες μας.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.