powered by Surfing Waves

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ο δήμος μας θα πρέπει να κάλυψει μέρος των εξόδων μελλοντικών ακοπλοϊκών συνδέσεων με Μαλαισίνα και Βόρειες Σποράδες





Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ή θα πρέπει να περιορίσει τις απαιτήσεις της ή θα πρέπει να συμμετάσχει στην κάλυψη των εξόδων των δρομολογίων, τόνισε σήμερα σε πάνελ σχετικά με την ακτοπλοία, στο πλαίσιο του 2ου Posidonia Sea Tourism Forum, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) κ. Μιχάλης Σακέλλης.

«Η αποχώρηση και η πώληση πλοίων φαίνεται επιβεβλημένη. Πρέπει να τονίσουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να περιορίσει τις απαιτήσεις στις αναγκαίες ή διαφορετικά να συμμετάσχει στο κόστος κάλυψης των εξόδων των δρομολογίων. Σε μια περίοδο κρίσης δεν μπορούμε να μιλάμε για πολυτέλειες και μάλιστα όταν δεν θέλουμε να τις πληρώνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Όπως είπε ο κ. Σακέλλης, «η πτώση της κίνησης έχει αποτέλεσμα την ανάγκη προσαρμογής του ακτοπλοϊκού στόλου στα νέα δεδομένα. Υπάρχουν γραμμές όπου τα πλοία εκτελούν το 50% των δρομολογίων που έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν ενώ σε άλλες η πληρότητα των πλοίων είναι εξαιρετικά χαμηλή λόγω της εκτέλεσης δρομολογίων χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες συγκοινωνιακές ανάγκες».


Χωρίς αλλαγές η συχνότητα και ο αριθμός των δρομολογίων

Ο κ. Σακέλλης επεσήμανε ότι τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά, ενώ και για το καλοκαίρι δεν προβλέπονται αλλαγές σε σχέση με το 2012 σε ό,τι αφορά στον αριθμό και στη συχνότητα των δρομολογίων. Τόνισε ακόμη ότι οι 7.000.000 ξένοι τουρίστες που περνούν και θα περάσουν τις διακοπές τους στα νησιά όχι μόνο θα εξυπηρετηθούν από τα πλοία μας αλλά θα απολαύσουν και ποιοτικές υπηρεσίες.

Τόνισε επιπλέον ότι μεγάλο θέμα παραμένει το ύψος των ναύλων.

ΟΜΙΛΙΑ κ. Μ. ΣΑΚΕΛΛΗ ΣΤΟ "The Posidonia Sea Tourism Forum"

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.