powered by Surfing Waves

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Αναγνωστάκης: Σε ποιο στάδιο κύριε Υπουργέ βρίσκονται οι μελέτες του Βορειοκεντρικού οδικού άξονα της Εύβοιας; Γιατί δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις;


Διευκρινίσεις για τις εξελίξεις στον οδικό άξονα Εύβοιας»
Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, με σκοπό την αποσαφήνιση των εξελίξεων γύρω από το θέμα της χρηματοδότησης των οδικών έργων στην Εύβοια. Με την ερώτησή του επιθυμεί να γίνει γνωστός ο λόγος, για τον οποίο παρουσιάστηκαν δυο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου και παράλληλα να γνωστοποιηθεί με σαφήνεια η πορεία των μελετών για τα εν λόγω έργα.



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. κ. Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων
Θέμα: «Πορεία εξέλιξης του οδικού άξονα Εύβοιας»

Κύριε Υπουργέ,

Στις 18/04 είχε πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της επιτροπής περιφερειών της Βουλής κατά την διάρκεια της οποίας ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Σιμόπουλος, μας είχε ενημερώσει πως η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ που αφορά την προγραμματική περίοδο 2014-2020, θα καλύπτει μόνο τους οδικούς άξονες που έχουν ενταχθεί στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών και συμπλήρωσε πως ο οδικός άξονας Εύβοιας δεν αποτελεί μέρος του Δικτύου.

Στην συνέχεια και συγκεκριμένα στις 11-05-13, πληροφορηθήκαμε από συνέντευξη που παραχώρησε ο Κ. Κουμουτσάκος, Ευρωβουλευτής και εισηγητής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επί του Κανονισμού νέων Διευρωπαϊκών Δικτύων, πως ο οδικός άξονας Εύβοιας είναι κομμάτι των χαρτών που έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο του κανονισμού για τη νέα πολιτική μεταφορών και το νέο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών ως περιφερειακός δρόμος .

Όπως γνωρίζετε κύριε Υπουργέ, ο οδικός άξονας της Εύβοιας είναι ένα έργο πνοής για ολόκληρη την Εύβοια, ειδικότερα τώρα που μαστίζεται με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας σε ολόκληρη την επικράτεια και περιμένει με αγωνία την έναρξη τεχνικών έργων που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξή της.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
• Πως δικαιολογείται η ύπαρξη δύο εκ διαμέτρου αντίθετων απόψεων για ένα συγκεκριμένο έργο;
• Δεδομένου του ότι ο οδικός άξονας Εύβοιας, είναι τελικά ενταγμένος στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, πως θα διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει χρηματοδοτική κάλυψη για την εκτέλεση του έργου;
• Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι μελέτες του Βορειοκεντρικού άξονα;
• Πόσο μπορεί να επηρεάσει την χρηματοδότηση του έργου η ένταξη του ως περιφερειακός δρόμος;
O Ερωτών Βουλευτής

Δημήτρης Αναγνωστάκης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.