powered by Surfing Waves

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Στις 5/6/13 η δημοπρασία για τις 15 θέσεις καντίνων στις παραλίες του δήμου. 500€ το ετήσιο μίσθωμα



Πέρυσι μόνο τρείς ενδιαφερόμενοι εμφανίστηκαν για τις 16 θέσεις που είχε δημοπρατήσει ο δήμος. Εγινε και  μια παράνομη χορήγηση αδειας σε ημέτερο

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Μαντουδίου από την Αρμόδια Επιτροπή η οποία είναι η Οικονομική Επιτροπή στις 5/6/2013 ημέρα Τετάρτη και από ώρα 13.00 .



Ο Οικονομική επιτροπή του δήμου καθόρισε τους όρους του δημόσιου πλειοδοτικού προφορικού διαγωνισμού για την ανάδειξη πλειοδοτών εκμίσθωσης, τμημάτων των αιγιαλών - παραλίων στα διοικητικά όρια του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας , όπως παρακάτω:

Άρθρο 1
Περιγραφή χώρων παραχώρησης, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας τα τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης, έναντι ανταλλάγματος.
Οι χώροι παραχώρησης, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας τα τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης, έναντι ανταλλάγματος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν. 2971/01 και την αριθ. Δ10Β1075164/2439ΕΞ2013/02-05-2013 ΚΥΑ, ορίζονται ως εξής:


· Παραλία Μακρύ Γιαλός Τ.Κ. Βλαχιάς θέσεις (1) μία
· Παραλία Γκιονάτη Τ.Κ. Βλαχιάς θέσεις (1) μία
· Παραλία Πηλίου Τ.Κ. Πηλίου θέσεις (2) δύο
· Παραλία Αμίτσα Τ.Κ. Μαντουδίου θέσεις (1) μία
· Παραλία Κρύας Βρύσης Τ.Κ. Κηρίνθου θέσεις (2) δύο
· Παραλία Αγκάλης Τ.Κ. Αγίας Άννας θέσεις (3) τρείς
· Παραλία Αχλαδίου Τ.Κ. Αχλαδίου θέσεις (1) μία
· Παραλία Αγίου Γεωργίου Δ.Κ. Λίμνης θέσεις (1) μία
· Παραλία Κιόσκι Δ.Κ. Λίμνης θέσεις (1) μία
· Παραλία Σηπιάδας Δ.Κ. Λίμνης θέσεις (1) μία
· Παραλία Ηράκλης Τ.Κ. Ροβιών θέσεις (1) μία

Άλλης χρήσης (ξαπλώστρων , ομπρελών, φιλέ Βόλεϊ, θαλασσίων μέσων αναψυχής) σε όλες τις παραλίες που αναφέρονται ανωτέρω καθώς και στην παραλία Κοχύλι Δημοτική Κοινότητας Λίμνης .
Στους χώρους για τους οποίους παραχωρείται το δικαίωμα της απλής χρήσης επιτρέπεται η τοποθέτηση τροχήλατων καντινών αυτοκινούμενων ή μη, μέγιστων διαστάσεων τριών (3) μέτρων επί πέντε (5) μέτρων, που να απέχουν τουλάχιστον εκατό (100) μέτρα από εγκαταστημένες επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, κέντρα αναψυχής κλπ.). Για τις παραχωρήσεις αυτές δεν ισχύουν οι διατάξεις περί υπαίθριου εμπορίου.

Άρθρο 2
Τρόπος Διενέργειας της Δημοπρασίας
Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή , η απόφαση της οποίας καταχωρείται στα πρακτικά.
Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.
Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.
Η απόφαση της επί της δημοπρασίας επιτροπής περί αποκλεισμού ενδιαφερομένου να συμμετάσχει στη δημοπρασία, επειδή δεν πληροί τους υπό της οικείας διακηρύξεως προβλεπόμενους όρους, αναγράφεται στα πρακτικά. Τα πρακτικά της δημοπρασίας συντάσσονται εφ' απλού χάρτου.

Άρθρο 3
Τόπος και ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Μαντουδίου από την Αρμόδια Επιτροπή η οποία είναι η Οικονομική Επιτροπή στις 5/6/2013 ημέρα Τετάρτη και από ώρα 13.00 .

Άρθρο 4
Κατώτατο όριο της πρώτης προσφοράς

Ορίζει ως κατώτατο ΕΤΗΣΙΟ μίσθωμα
Α) το ποσό των 11€/τ.μ. ετησίως για όλες τις παραλίες για τις οποίες θα εκδηλωθεί
ενδιαφέρον από όμορες επιχειρήσεις που ασκούν δραστηριότητα.

Β) το ποσό των 500€ ετησίως για τις καντίνες για όλες τις παραλίες για τις οποίες θα
εκδηλωθεί ενδιαφέρον.
Άρθρο 5
Εγγυητής
Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή, ο οποίος
θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας, καθιστάμενος αλληλεγγύως και σε
ολόκληρο υπεύθυνος μετ΄ αυτού για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.
Άρθρο 6
Δικαίωμα αποζημίωσης
Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά δικαίωμα για αποζημίωση λόγω μη έγκρισης των πρακτικών της δημοπρασίας από το αρμόδιο όργανο του Δήμου ή της διοικητικής αρχής που έχει αντίστοιχη αρμοδιότητα.
Άρθρο 7
Σύμβαση
Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται όπως εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση, που ενεργείται με αποδεικτικό παραλαβής, της απόφασης της διοικητικής αρχής (Οικονομική Επιτροπή) περί κατακυρώσεως ή εγκρίσεως του αποτελέσματος της δημοπρασίας, να προσέλθει μαζί με τον εγγυητή του για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης, άλλως και η κατατεθείσα εγγύηση καταπίπτει
υπέρ του δήμου χωρίς δικαστική παρέμβαση.
Ενεργείται δε αναπλειστηριασμός εις βάρος του και του εγγυητή του, οι οποίοι ευθύνονται για το μεγαλύτερο τυχόν οικονομικό αποτέλεσμα της δημοπρασίας από αυτό της προηγούμενης.
Μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας των δέκα ημερών η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε οριστικά.
Άρθρο 8
Διάρκεια εκμίσθωσης- αναπροσαρμογή μισθώματος
Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται από της υπογραφή της σύμβασης έως την 31/12/2013.

Άρθρο 9
Προθεσμία καταβολής του μισθώματος
Το μίσθωμα αφορά το τρέχον έτος.
Το ποσό καταβάλλεται ως εξής :

· Με την υπογραφή του συμφωνητικού θα καταβληθεί από το μισθωτή ποσοστό 20% επί του συνολικού μισθώματος υπέρ του ελληνικού δημοσίου και ποσοστό 80% επί του συνολικού μισθώματος στον Ο.Τ.Α. πριν την υπογραφή του συμφωνητικού.

Άρθρο 10
Εγγύηση συμμετοχής
Α) Ουδείς είναι δεκτός στην δημοπρασία, αν δεν προσαγάγει, για την συμμετοχή του στη δημοπρασία, ως εγγύηση στην επιτροπή διενεργείας της δημοπρασίας, γραμμάτιο συστάσεως παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή ανεγνωρισμένης Τράπεζας ή βεβαίωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων περί παρακαταθέσεως σε αυτό από αυτόν που επιθυμεί να λάβει μέρος στην δημοπρασία ή άλλου ο οποίος ενεργεί για λογαριασμό του διαγωνιζομένου, ομολογιών Δημοσίου, Τραπέζης, ή Οργανισμού κοινής ωφελείας, που αναγνωρίζεται για εγγυοδοσίες, ποσό ίσο προς το ένα δέκατο (1/10) του οριζόμενου ελάχιστου ορίου
πρώτης προσφοράς της διακήρυξης που θα αντικατασταθεί μετά την υπογραφή της σύμβασης με άλλη ποσού ίσου με το ανωτέρω ποσοστό επί του μισθώματος που επιτεύχθηκε, η οποία θα επιστραφεί μετά τη λήξη της θερινής ς περιόδου δηλαδή την πρώτη εργάσιμη του μηνός Σεπτεμβρίου και την παράλληλη εξόφληση του μισθώματος.
Β) Προκειμένου ο Δήμος να διασφαλίσει τα έσοδά του και με δεδομένο ότι οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες κατά παράδοση παραχωρούνται δωρεάν στους χρήστες , οι συμμετέχοντες σε δημοπρασία καλούνται να αποδείξουν ότι η δραστηριότητα τους στην παραλία είναι συμπληρωματική της κύριας δραστηριότητας τους (π.χ. θαλάσσια σπορ, εκμετάλλευση καντίνας κλπ). Σε περίπτωση που κάποιοι εκ των συμμετεχόντων ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την εκμετάλλευση (ενοικίαση) των ομπρελών και ξαπλώστρων και εφόσον πλειοδοτήσουν, οφείλουν πριν την υπογραφή της μισθωτικής σύμβασης, να προσκομίσουν εγγυητική επιστολή ύψους πενταπλάσιου του τελικού ετήσιου μισθώματος, η οποία θα επιστραφεί μετά τη λήξη της θερινής περιόδου δηλαδή την πρώτη εργάσιμη του μηνός Σεπτεμβρίου και την παράλληλη εξόφληση του μισθώματος.
Σε περίπτωση που οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, διαπιστώσουν την ύπαρξη μη αδειοδοτημένων δραστηριοτήτων εκ μέρους του εν λόγω πλειοδότη, τότε λύεται άμεσα η σύμβαση μίσθωσης και το ποσό της εγγυητικής επιστολής εκπίπτει υπέρ του Δήμου.
Άρθρο 11
Υποχρεώσεις μισθωτή
Ο μισθωτής υπόκειται στις υποχρεώσεις του Ν.2971/2001, στους όρους και τις προϋποθέσεις της αριθ. Δ10Β1075164/2439ΕΞ2013/02-05-2013 ΚΥΑ περί «Απευθείας παραχώρησης, με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Α' Βαθμού», καθώς τους όρους του πλαισίου κανονισμού παραχώρησης της απλής χρήσης κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού –παραλίας του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας .
Απαγορεύεται η ανέγερση κάθε είδους κτίσματος ή τοποθέτηση κατασκευάσματος που συνδέεται σταθερά με το έδαφος (πάκτωση με σκυρόδεμα, τσιμεντοστρώσεις, πλακοστρώσεις, επιχωματώσεις κλπ.) καθώς και η τοποθέτηση σκηνών και η στάθμευση τροχόσπιτων, αυτοκινήτων κλπ..  Η τοποθέτηση σχετικών ενημερωτικών πινακίδων επιβάλλεται να γίνει εκτός των κοινόχρηστων χώρων.
Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων τους εντάσσεται και η χρήση υλικών εναρμονισμένων με το περιβάλλον (ξύλο, ύφασμα) και απαγορεύεται η τοποθέτηση ειδών από πλαστικό, ψυγείων, μπαρ κλπ..
Ο ενοικιαζόμενος χώρος θα είναι ελεύθερος, χωρίς περιορισμούς. Σε καμία περίπτωση, δεν θα παραβιάζεται ο κοινόχρηστος χώρος του αιγιαλού και δεν επιτρέπεται ουδεμία εγκατάσταση, μονίμου χαρακτήρα, πάνω στους κοινόχρηστος χώρους, καθώς επίσης και η διέλευση τροχοφόρων.
Επίσης σε ευδιάκριτα σημεία θα τοποθετηθούν δύο (2) κυκλικά σωσίβια με σχοινίκαι φορητό φαρμακείο για παροχή βοήθειας αν χρειαστεί.
Η μέγιστη κάλυψη χρήσης να μην υπερβαίνει το 50% του μεταβιβαζόμενου χώρου , ώστε να υπάρχουν οριζόντιοι και κάθετοι διάδρομοι τουλάχιστον ενός (1) μέτρου και ελεύθερη λωρίδα κατά μήκος της ακτής πλάτους τριών (3) μέτρων για την ελεύθερη κίνηση των λουόμενων και την αποφυγή ατυχημάτων.
Δεν θα περιφραχθεί ο κοινόχρηστος χώρος και θα εξασφαλίζεται από πλευράς υγιεινής , αισθητικής και ρύπανσης ή αλλοίωσης του περιβάλλοντος. Ο μισθωτής έχει υποχρέωση να μεριμνεί για τον καθημερινό καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων, για την τοποθέτηση καλαίσθητων δοχείων απορριμμάτων και γενικά για την εξασφάλιση καθαριότητας του χώρου της ακτής και του περιβάλλοντος χώρου.
Στα πλαίσια των υποχρεώσεων αυτών εντάσσεται και η χρήση υλικών εναρμονισμένων με το περιβάλλον (ξύλο, ύφασμα) αλλά και αποφυγή χρήσης ακαλαίσθητων διαφημιστικών ειδών (πλαστικές καρέκλες ή τραπέζια, ομπρέλες, δοχεία, επιγραφές, ψυγεία κλπ).
Έχουν επίσης υποχρέωση να τηρούν τις διατάξεις του άρθρου 7 του ΠΔ 23/2000 και γενικά να λαμβάνουν μέτρα προστασίας και ασφάλειας των λουόμενων, των εργαζόμενων αλλά και όσων κινούνται στους χώρους αυτούς.
Απαγορεύεται ρητά η τοποθέτηση ομπρελών και καθισμάτων εκτός των ορίων της μίσθωσης.
Μετά το τέλος της περιόδου χρήσης θα πρέπει να απομακρύνονται όλες οι κατασκευές. Η τοποθέτηση τροχήλατων καντινών αυτοκινούμενων ή μη στους υπό δημοπράτηση χώρους επιτρέπεται μόνο, όταν αυτές φέρουν αριθμό κυκλοφορίας, έχουν μέγιστο πλάτος που δεν υπερβαίνει τα τρία (3) μέτρα, μέγιστο μήκος που δεν υπερβαίνει τα πέντε (5) μέτρα, πληρούν όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, δεν συνδέονται στερεά μετά του εδάφους και έχουν τη δυνατότητα άμεσης μετακίνησης τους σε κάθε στιγμή.
Τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας επιτρέπεται μόνο εφόσον ο χώρος τοποθέτησής της απέχει τουλάχιστον εκατό (100) μέτρα από εγκαταστημένες επιχειρήσεις που συμβάλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού (ξενοδοχεία, κέντρα αναψυχής κλπ.) . Η τοποθέτηση των τροχήλατων καντινών στους παραπάνω χώρους γίνεται με την προϋπόθεση ότι δεν δημιουργεί προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού ή προστριβών με τους πολίτες ή προβλήματα αισθητικής ή υγιεινής.
Η τοποθέτηση καντινών θα γίνεται σε θέσεις που θα επιλέγει ο Δήμος (η παραχώρηση θα προχωρεί με τη διαδικασία της Δημοπρασίας) χωρίς να αναπτύσσουν καθίσματα στους χώρους εγκατάστασής τους είτε αυτοί είναι ιδιωτικοί είτε τους έχουν παραχωρηθεί (ως προς την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων από τις καντίνες αυτή απαγορεύεται σύμφωνα με το άρθρο 42 της Α.1.Β8577/83 Υγειονομικής Διάταξης και την υπ΄αριθμ. Α1Β/8777/87.1 εγκύκλιο Υ.Υ.Π& Κ.Α).
Συμφωνείται απερίφραστα, ότι ο Δήμος δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για πιθανές καταστροφές που θα προκαλέσει ισχυρή κυματαγωγή ή άλλο φυσικό φαινόμενο στην περιουσία του μισθωτή.
Ο μισθωτής αναλαμβάνει την υποχρέωση μετά το πέρας της περιόδου χρήσης, να προχωρήσει στην απομάκρυνση της καντίνας καθώς και οποιουδήποτε στοιχείου που έχει εγκατασταθεί από την περιοχή που του έχει παραχωρηθεί και να παραδώσει το σημείο τουλάχιστον στην κατάσταση που το παρέλαβε.
Άρθρο 12
Λήξη μίσθωσης
Ο μισθωτής υποχρεούται με τη λήξη της μίσθωσης, να παραδώσει το μίσθιον στην κατάσταση στην οποία το παρέλαβε, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση.
Άρθρο 13
Αναμίσθωση – Υπεκμίσθωση
Σιωπηρή αναμίσθωση, ως και υπεκμίσθωση του μισθίου από τον μισθωτή απαγορεύεται απολύτως.
Άρθρο 14
Ευθύνη Δήμου
Ο Δήμος δεν ευθύνεται έναντι του μισθωτού, για την οποία (κατάσταση)συμπεραίνεται ότι έχει λάβει γνώση αυτός, ούτε για την ύπαρξη οποιασδήποτε δουλείας επί του κτήματος, ούτε υποχρεούται σε επιστροφή ή μείωση του μισθώματος ή και λύση της σύμβασης άνευ αποχρώντος λόγου.

Άρθρο 15
(Δημοσίευση Διακήρυξης)
Η διακήρυξη θα δημοσιευθεί με φροντίδα του δημάρχου τουλάχιστον είκοσι ημέρες πριν από τη διενέργεια της δημοπρασίας με τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων των καταστημάτων των Δημοτικών Ενοτήτων, καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Άρθρο 16
(Άλλες διατάξεις)
· Στη δημοπρασία γίνονται δεκτοί όσοι δεν είναι οφειλέτες προς τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης – Αγίας Άννας .
· Για τη συμμετοχή στην δημοπρασία απαιτούνται τα παρακάτω:
o Αστυνομική Ταυτότητα
o Εγγυητική επιστολή (όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο )
o Ενημερότητα μη οφειλής προς το Δήμο
₀ Ενημερότητα μη οφειλής στην ΔΕΥΑΜΛΑΑ
o Άδεια λειτουργίας τροχήλατης καντίνας

Άρθρο 17
Επανάληψη της δημοπρασίας
Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται οίκοθεν από τον δήμαρχο εάν δεν παρουσιάσθηκε κατ' αυτήν πλειοδότης.
Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται κατόπιν αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου όταν:
α) το αποτέλεσμα αυτής δεν εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή ή το δημοτικό συμβούλιο ή την αρμόδια Διοικητική αρχή λόγω ασύμφορου του επιτευχθέντος αποτελέσματος ή σφάλματος στη διενέργεια της δημοπρασίας
β) μετά την κατακύρωση της δημοπρασίας, ο τελευταίος πλειοδότης και ο εγγυητής του αρνούνται να υπογράψουν τα πρακτικά, ή τη σύμβαση μίσθωσης επίσης όταν μετά την κοινοποίηση στον τελευταίο πλειοδότη της εγκριτικής επί του αποτελέσματος της δημοπρασίας αποφάσεως δεν προσέλθει αυτός εμπροθέσμως για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης.
Στην περίπτωση (β) η δημοπρασία, επαναλαμβάνεται εις βάρος του τελευταίου πλειοδότη και του εγγυητή αυτού, ως ελάχιστον δε όριο προσφοράς ορίζεται το επ' ονόματι τούτου κατακυρωθέν ποσόν, δυνάμενο να μειωθεί με απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.
Η επαναληπτική δημοπρασία γνωστοποιείται με περιληπτική διακήρυξη του δημάρχου αναφερομένης στους όρους της πρώτης διακήρυξης και δημοσιευομένης, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρας προ της ημέρας της διενέργειας της δημοπρασίας, διεξάγεται δε σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν.
Η επανάληψη της δημοπρασίας ενεργείται με βάση τη δοθείσα τελευταία προσφορά κατά την προηγούμενη δημοπρασία.
Β. Βάσει των παραπάνω όρων θα καταρτιστεί η διακήρυξη της δημοπρασίας, η οποία θα δημοσιευτεί από τον Δήμαρχο, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το άρθρο 3 του ΠΔ 270/81.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.