powered by Surfing Waves

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

9 κινητά τηλέφωνα η ΔΕΥΑ του δήμου μας




Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ αποφάσισε την αλλαγή των παλιών πακέτων κινητής τηλεφωνίας με νέα πιο οικονομικά τα οποία θα επιφέρουν κέρδος στην επιχείρηση τουλάχιστον 300,00€.

Απο τα πρακτικά:
κ. Ψαρρός: Έχουμε 9 αριθμούς τηλεφώνων στην cosmote για τις ανάγκες της επιχείρησης, τα προγράμματα όμως που είχαμε επιλέξει είναι παλιά και τώρα έχουν βγει πιο οικονομικά πακέτα τα οποία θα μας μειώσουν το κόστος του λογαριασμού μας. Για το λόγω αυτό πρέπει να προβούμε στις αλλαγές των πακέτων. Το νέο συνολικό πάγιο το οποίο θα προκύψει θα είναι 206,00€ και θα έχουμε κέρδος τουλάχιστον 300,00€.




Το δικαίωμα χρήσης υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας προς κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, παρέχεται νομοθετικά στους δήμους και μόνο για τα περιοριστικά αναφερόμενα στο νόμο πρόσωπα (δημαρχος, αντιδημαρχοι και προϊστάμενοι υπηρεσιών) και όχι στις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης. Δαπάνες κινητης τηλεφωνίας είναι νόμιμες μόνο όταν αποδεικνύεται ότι εξυπηρετούν λειτουργικές ανάγκες της συγκεκριμένης υπηρεσίας, οι οποίες άπτονται της εκπλήρωσης του ειδικού σκοπού σύστασης της Δ.Ε.Υ.Α. και οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν με τις σταθερές τηλεφωνικές συνδέσεις  χωρίς περαιτέρω να υπερβαίνουν το  προσήκον μέτρο.

Η ΔΕΥΑ έχει προϋπολογίσει τις δαπανες σε τηλεπικοινωνίες (κατα κύριο λόγο κινητά τηλέφωνα) για το 2013 στα 15.000 Ευρώ και πέρυσει πλήρωσε πάνω από 4.000 Ευρώ σε λογαριασμούς κινητης τηλεφωνίας.  Κρίνετε μόνοι σας αν αυτό το ποσό υπερβαίνει, κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας, το προσήκον μέτρο



Με σκοπό τη λελογισμένη χρήση των τηλεπικοινωνιακών μέσων και στο πλαίσιο της προσπάθειας για την περιστολή των δημοσίων δαπανών, το ΥΠΕΣ εξέδωσε την παρακάτω εγκύκλιο για κινητά και σταθερά τηλέφωνα
:

"Ο αριθμός των τηλεφωνικών συνδέσεων που λειτουργούν σήμερα στις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες για υπεραστικές συνδιαλέξεις, είτε Εσωτερικού, είτε Εξωτερικού, είναι πολύ μεγάλος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις για ορισμένες από αυτές, δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη να λειτουργούν χωρίς φραγή.

Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων σε δημόσιες υπηρεσίες και νπδδ γίνεται ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα τη διόγκωση των τηλεφωνικών τελών.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε:

1. Να γίνει επανέλεγχος όλων των τηλεφωνικών γραμμών (συσκευών) που πραγματοποιούν Διεθνείς, υπεραστικές συνδιαλέξεις και κλήσεις προς κινητά τηλέφωνα και για όσες διαπιστωθεί, ότι εξέλιπαν οι λόγοι, για τους οποίους είχε ζητηθεί και εγκριθεί η άρση φραγής, να μας ενημερώσουν προκειμένου να προβούμε στην ανάκληση των σχετικών εγκριτικών αποφάσεων.

2. Οι προτάσεις-αιτήματα προς το Υπουργείο μας για την έγκριση άρσης φραγής τηλεφωνικών συνδέσεων θα πρέπει να υποβάλλονται από τον οικείο Γενικό Γραμματέα, μετά από σχετική έρευνα και να είναι απόλυτα τεκμηριωμένες.

3. Η έγκριση για προμήθεια και χρήση τηλεφωνικών συνδέσεων, ιδιαίτερα των κινητών τηλεφώνων, από δημόσιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα δημοσίου (ν.π.δ.δ.), πρέπει να παρέχεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν, ύστερα από σχολαστική στάθμιση των αναγκών αυτών, με αυστηρά κριτήρια και τεκμηριωμένο δικαιολογητικό λόγο.

4. Να καθορισθεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ανώτατο επιτρεπόμενο μηνιαίο ποσό για κάθε ένα κινητό τηλέφωνο που έχει χορηγηθεί και να ρυθμιστεί κάθε θέμα σχετικό με τη λειτουργία του. Να ελέγχονται αυστηρά οι υπεύθυνοι, όταν γίνεται υπέρβαση του καθοριζόμενου ορίου μονάδων και να τους καταλογίζεται η πέραν του καθοριζόμενου ποσού, υπέρβαση.

5. Τα Υπουργεία παρακαλούνται να ενημερώσουν όλες τις Υπηρεσίες και ΝΠΔΔ που εποπτεύουν για την αυστηρή τήρηση των ανωτέρω.

Το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης παρακαλείται να ενημερώσει τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.

Σημειώνεται ότι, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα ζητηθούν στοιχεία για την εφαρμογή των ανωτέρω (αριθμός φραγής τηλεφώνων, ποσοστό μείωσης λογαριασμών κ.λ.π.) . "

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.