powered by Surfing Waves

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Χατζηδάκης : οι βραδυπορούντες θα χάσουν κονδύλια από το ΕΣΠΑ



«Ορισμένοι βραδυπορούντες ίσως χάσουν κονδύλια από το ΕΣΠΑ, αλλά δεν θα χάσει λεφτά η χώρα». Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης σε δήλωσή του σχετικά με την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.Ο υπουργός σημείωσε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΕ, από εκεί που η χώρα μας είχε την 20η θέση μεταξύ των 27 στις απορροφήσεις, εφέτος η θέση μας είναι 8η με το ποσοστό της απορρόφησης να φτάνει στο 56,7%.
Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι σαφώς και υπάρχουν προβλήματα, αλλά τελευταία λαμβάνονται μέτρα για την επιτάχυνση των απαλλοτριώσεων, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, τη διευκόλυνση σχετικά με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών « και ο μαραθώνιος συνεχίζεται...», όπως συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναφορές του υπουργού στους βραδυπορούντες αφορούσαν προγράμματα όπως αυτό της ψηφιακής σύγκλισης ή της διοικητικής μεταρρύθμισης τα οποία με την αναθεώρηση που θα γίνει ενδέχεται να χάσουν κονδύλια. Η αναθεώρηση εξαρτάται από τα περιθώρια που θα δώσει στη χώρα μας η ΕΕ και θα γίνει το Φθινόπωρο.
Παράγοντες του υπουργείου δηλώνουν απολύτως ήσυχοι ότι θα καλυφθούν τα κενά από άλλα προγράμματα και ότι η απορροφητικότητα θα πάει ακόμη καλύτερα. Σημειώνουν ότι, σαφώς και υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται και με τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και με τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος.
Σε ότι αφορά τη συμφωνία για τους αυτοκινητοδρόμους, η διαδικασία προχωράει εντός χρονοδιαγράμματος (αναμένεται η έγκριση από τις τράπεζες) ενώ σε ότι αφορά στα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας, όπως επισημάνθηκε από τους παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, έχουν γίνει σημαντικά βήματα τον τελευταίο καιρό για την απορρόφηση των κονδυλίων.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.