powered by Surfing Waves

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Άσκηση αντιπυρικής προστασίας





Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η άσκηση αντιπυρικής προστασίας «Δια Πυρός 2013» με πραγματική κινητοποίηση δυνάμεων. Αφορούσε την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ 2013», στις κατασκηνώσεις της τοπικής κοινότητας Ελευθεροχωρίου του Δήμου Πέλλας. Κατά τη διάρκεια της άσκησης υπήρξε άρτιος συντονισμός όλων των εμπλεκομένων αρχών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.

Στο κέντρο επιχειρήσεων που δημιουργήθηκε σε ύψωμα πλησίον των Κατασκηνώσεων παραβρίσκονταν ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Παυλίδης (επικεφαλής της επιχείρησης), ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης (επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας), ο κ. Κωνσταντίνος Κοκκολάκης (Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης), ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος (επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας σε τοπικό επίπεδο), ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Παπαπροδρόμου, κ.α. .

Κατά τη διάρκεια της άσκησης υπήρξε πραγματική κινητοποίηση δυνάμεων και μέσων, πραγματοποιήθηκε απομάκρυνση μαθητών από τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης, η περιοχή κυκλώθηκε από πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών που πραγματοποίησαν εικονική κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ στην περιοχή επιχείρησαν δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και πεζοπόρα τμήματα των ειδικών δυνάμεων αντιμετώπισης καταστροφών και εθελοντικών οργανώσεων.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.