powered by Surfing Waves

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Τσιμουδιά ο Στυλιανίδης για το ενιαίο ψηφοδέλτιο

Ως «ανακριβή» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών τα όσα γράφονται και ακούγονται για απολύσεις εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Ε. Στυλιανίδης από το βήμα του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα υπογράμμισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου οι οριζόντιες απολύσεις, αλλά η ανάπτυξη ενός συστήματος κινητικότητας εντός της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για την ενεργοποίηση του συστήματος αυτού το υπουργείο Εσωτερικών έχει προχωρήσει σε συνεννόηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να προσδιοριστούν τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα γίνει η σχετική διαδικασία. Βασική προτεραιότητα θα είναι η κάλυψη των αναγκών σε υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης που ασχολούνται με κοινωνικές και προνοιακές δομές.

Πάντως ο υπουργός Εσωτερικών απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα σχετικά με τη διεξαγωγή των εκλογών την ίδια ημερομηνία με τις ευρωεκλογές. Χωρίς απάντηση παρέμεινε και το ερώτημα το οποίο αφορά στη κατάρτιση νομοθετικής ρύθμισης η οποία προβλέπει τη θεσμοθέτηση διπλού ψηφοδελτίου.

Σε σχέση με τα θέματα της διαφάνειας στη τοπική αυτοδιοίκηση ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να αποφύγουμε όλοι τη λογική του εκκρεμούς. «Όσο επικίνδυνη για την κοινωνία είναι η λογική της πλήρους ατιμωρησίας, άλλο τόσο επικίνδυνη είναι η λογική της πλήρους τιμωρητικότητας» σημείωσε ο Ε. Στυλιανίδης.

Ο Ε. Στυλιανίδης έκανε γνωστό ότι μετά από στενή συνεργασία με τη ΚΕΔΕ και τα συναρμόδια υπουργεία εξασφαλίστηκαν 150 εκατ. Ευρώ για τη συνέχιση του προγράμματος επιδότησης των δομών στους παιδικούς σταθμούς.

Αναφορικά με την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων σύμφωνα με τη νέα απογραφή ο υπουργός ενημέρωσε τους δημάρχους ότι αναμένεται η εκπόνηση μελέτης από την ΕΕΤΑΑ. Η τελική πρόταση θα διαμορφωθεί σε συνεργασία με τη ΚΕΔΕ.



Ακολουθεί η ομιλία του υπουργού Εσωτερικών.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.