Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

83χρονος "καραμπινιέρης" στο Κυμάσι εκτέλεσε σκύλο επειδή πέρασε έξω από το σπίτι του

Από zoosos.gr


Της Ελένης Ηλιοπούλου

Στην παραλία του Μαντουδίου της Εύβοιας χθες 26 Μαρτίου ο Ηλίας Καράπας έκανε βόλτα με τον γιο και τον σκύλο του όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας και γείτονας του έβγαλε την καραμπίνα του και εκτέλεσε το ζώο εν ψυχρώ μόλις αυτό απομακρύνθηκε για μερικά μέτρα παίζοντας σχεδόν μπροστά τους.

Ο κ. Καράπας εξήγησε σπως το σκυλί τους ήταν ένας υπέροχος θηλυκός Γερμανικός Ποιμενικός που έπαιζε μαζί τους σ’ ένα ρυάκι το οποίο υπάρχει στην ακτή στην περιοχή Κυμάσι. Τότε λίγο μετά τις 15:00 χθες ο 83χρονος δράστης, που αποδείχτηκε ότι είχε γεμάτη την καραμπίνα του, γι’ αυτό και έδρασε ακαριαία, βγήκε από το σπίτι του και εκτέλεσε το ζώο γιατί όπως ισχυρίστηκε φοβήθηκε ότι θα του φάει τις κότες, που βρίσκονταν μέσα στην περιφραγμένη αυλή του!

Όταν είδε τον ιδιοκτήτη του ζώου του και γείτονα του για να δικαιολογηθεί είπε «πως αν ήξερα ότι ήταν ο δικός σου δεν θα τον σκότωνα» παραδεχόμενος την πράξη του. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα ο οποίος κάλεσε την Αστυνομία ο δράστης θέλησε να τον «αποζημιώσει» λέγοντας του μάλιστα ενώπιον και των αστυνομικών στο Α.Τ. Μαντουδίου «πόσο κάνει να στο πληρώσω» μη αντιλαμβανόμενος ότι σε αυτή τη ζωή δεν αγοράζονται όλα.

Ο δράστης μετά τη σύλληψη του κρατήθηκε για λίγο στο Α.Τ. Μαντουδίου και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος λόγω ηλικίας ενώ σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας δεν αποφάσισε να γίνει η δίκη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας αλλά σε τακτική δικάσιμο κάτι που σημαίνει πως όταν έρθει η ώρα να κριθεί η υπόθεση στο δικαστήριο ο δολοφόνος της Τζάκι μπορεί και να μην ζει.

Η διαδικασία επιβολής διοικητικού προστίμου

Φυσικά από τη στιγμή που υπάρχει ομολογία του δράστη, στον εκτελεστή θα πρέπει να επιβληθεί αμέσως το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ αφού γι’ αυτό δεν απαιτείται απόφαση δικαστηρίου και δεν υπάρχει ηλικιακό όριο.

To διοικητικό πρόστιμο που βεβαιώνει το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και επικυρώνει η Περιφέρεια είναι 30.000 ευρώ για κάθε ζώο σύμφωνα με το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012.Το πρόστιμο που βεβαιωνει αμέσως το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, αφού υπάρχει ομολογία, θα πρέπει να επικυρώσει τις επόμενες μέρες ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής αφού ακούσει την ένσταση που μπορεί να καταθέσει ο δράστης. Το πρόστιμο στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. του παραβάτη για τα περαιτέρω. Ο νόμος ορίζει ότι το διοικητικό πρόστιμο καταβάλλεται στον δικαιούχο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.):

- κατά το ήμισυ, εντός δέκα (10) ημερών από τη βεβαίωση της παράβασης.

- χωρίς έκπτωση, εντός δύο (2) μηνών από τη βεβαίωση της παράβασης.

Μετά την πάροδο άπρακτης της ανωτέρω προθεσμίας, το διοικητικό πρόστιμο βεβαιώνεται υποχρεωτικά εντός τριών (3) μηνών από τον οικείο Ο.Τ.Α. στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας του παραβάτη.

Ως πότε η ηλικία θα αποτελεί δικαιολογία;
Όμως αυτό που έχει αξία για πολλοστή φορά να επισημάνουμε είναι ότι η ηλικία που δεν στάθηκε εμπόδιο στον δράστη για να διαπράξει το έγκλημα αποτελεί ικανή δικαιολογία ώστε να μην δικαστεί άμεσα. Για ακόμα μια φορά αναρωτιόμαστε γιατί άραγε η αρμόδια εισαγγελία έκρινε αυτό τον άνθρωπο μη ικανό για να δικαστεί αμέσως - ώστε να υπάρχει άμεση απόδοση Δικαιοσύνης - έναν άνδρα που παρά τα χρόνια του δεν δίστασε να πάρει το όπλο του και να εκτελέσει ένα ζώο, επειδή απλά έτυχε να περάσει μπροστά από το σπίτι του.

Γιατί η ηλικία να αποτελεί στοιχείο ενισχυτικό της ασυδοσίας του δράστη; Ο κατηγορούμενος εν προκειμένω έχει προβεί σε μια τέτοια εγκληματική ενέργεια χωρίς να έχει δεχτεί κανενός είδους πρόσκληση και ενώ έχει απόλυτη αντίληψη των πράξεων του και σώας τας φρένας. Και αντί η αρμόδια Εισαγγελία να επιτρέψει την απόδοση Δικαιοσύνης τη στιγμή που πρέπει, αντιθέτως επιδιώκει την καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης...

Αλήθεια πόσο τυφλή είναι τελικά αυτή η Δικαιοσύνη που αφήνει ουσιαστικά στο απυρόβλητο έναν κανονικό δολοφόνο καθυστερώντας δραματικά να κάνει αυτό που ορίζει η νομοθεσία; Αλήθεια πως είναι δυνατόν να επιτρέπεται η κατοχή όπλου από έναν υπερήλικα; Ποιος κρίνει ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι δημόσιος κίνδυνος;

6 Σχόλια:

30.000 + 10.000 χιλιάδες πρόστιμο έφαγε ο κύριος..
Καλα να πάθει.

"όταν έρθει η ώρα να κριθεί η υπόθεση στο δικαστήριο ο δολοφόνος της Τζάκι μπορεί και να μην ζει"
Θεωρώ άστοχη την παραπάνω φράση. Κανένας δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για τη ζωή ή το θάνατο των άλλων.

Την ευθύνη την έχει ο ιδιοκτήτησ του σκύλου . Το πρόστιμο πρέπει να το πληρώσει αυτός γιατί ήταν ΑΝΙΚΑΝΟΣ να έχει σκύλο. Η διακιοσύνη είναι άδικη δεν μπορείσ κύριε νομοθέτη να παραβλέπησ τον ιδιοκτήτη που έχει το κάθε κοπρόσκυλο να γυρνάει και να κάνει πλιάτσικο στο απυρόβλητο. Αυτός σκύλοσ μπορείνα σκότωνε άνθρωπο γέρο ή παιδάκι .Άρα 25.000 € ο ιδιοκτήτησ και 5.000 € Γεράκοσ παλιοκοινωνία .

Αν κατάλαβα καλά 8:55 υπονοείς ότι ο σκύλος βρίσκόταν σε εμπόλεμη ζώνη. Να προσέχουμε τον διάβα μας στο Κυμάσι μην μας έρθει καμιά αδέσποτη σφαίρα από πουθενά

8:55 giati itan ANIKANOS na exei skilo? Gia pes mas..
Esy mallon anikanos eisai genikos - eisai kai komplexikos.
Vlaka e vlaka...

8.55. Αντε σαλτα στην παραλια στο κυμασι και προς την γεφυρα μπας κ φας καμια πανιβλακα ψοφα πγ..

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.