powered by Surfing Waves

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Συγχαρητήρια στην Γιάννα Μπουλουγούρη-Κορέλη για την λογοτεχνική της βράβευση




Το 2017 το υπουργείο Πολιτισμού κήρυξε και επίσημα τη χρονιά, ως "Έτος Νίκου Καζαντζάκη". Η Διεθνής Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών και η Διεθνής Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών "Θεά Αθηνά" προκήρυξαν Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό εις μνήμην των εξήντα χρόνων από το θάνατο του συγγραφέα, πεζογράφου, λογοτέχνη, μυθιστοριογράφου, δημοσιογράφου, πολιτικού, μουσικού, θεατρικού συγγραφέα, ποιητή ή και φιλοσόφου Νίκου Καζαντζάκη (1883-1957). Ο Διαγωνισμός περιελάμβανε τα κάτωθι είδη: Ποίημα, Δοκίμιο, διήγημα, μουσικό στίχο, Φωτογραφία, Ζωγραφική και όποια αναφορά σχετική με τον Καζαντζάκη, σε ένα ξανακοίταγμα και μια αναμόχλευση της φοβερής αυτής Καζαντζάκειας ιστορίας από τους νεοέλληνες λογοτέχνες, καλλιτέχνες και ποιητές. Μια συνεισφορά και κατάθεση μετά από 60 χρόνια για τους επόμενους μελετητές, και για την πνευματική ανέλιξη των συνελλήνων, απανταχού της Γης και όχι μόνον, αφού ο Καζαντζάκης είναι ο πιο μεταφρασμένος και ο πιο πολυδιαβασμένος Έλληνας συγγραφέας! Το έργο του έχει μεταφραστεί σε 80 και πλέον γλώσσες! Εδώ και 5 χρόνια είμαι μέλος της Διεθνούς αυτής Ένωσης Ελλήνων λογοτεχνών και καλλιτεχνών και έλαβα μέρος σ'αυτόν το Διαγωνισμό από ψυχικό ερέθισμα, με ένα Δοκίμιό μου, επειδή με τον Καζαντζάκη είχα μια ιδιαίτερη σχέση και βίωμα! Το Δοκίμιο αυτό, απέσπασε το Α' ΒΡΑΒΕΙΟ! Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στο Πνευματικό Κέντρο Αθήνας, έλαβε χώρα μια θαυμάσια τελετή-γιορτή, αφιερωμένη στον Καζαντζάκη, παρουσία πολλών επισήμων και ανθρώπων των Γραμμάτων και των τεχνών, όπου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού και βραβεύτηκαν οι διακριθέντες από τους συμμετέχοντες, που ήταν πολλοί, που προσέτρεξαν, περί τους 200! Η Κριτική Επιτροπή ήταν 5μελής, από Πανεπιστημιακούς Καθηγητές! Η ΔΕΕΛ θα εκδώσει έναν τόμο με όλες αυτές τις καταθέσεις περί τον Καζαντζάκη, για τις βιβλιοθήκες και για τους επόμενους μελετητές!

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.