powered by Surfing Waves

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Δωρεάν στειρώσεις, εμβολιασμοί και ηλεκτρονική σήμανση αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκύλοι και γάτες) στο Μαντούδι στις 25 και 26 Μαρτίου



ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ

Κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννας, η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ), οργανώνει αποστολή στο Δήμο μας, για να προβεί σε στείρωση, εμβολιασμό και ηλεκτρονική σήμανση αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκύλοι και γάτες)
Η ΕΔΚΕ είναι μια ομάδα φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.
Στο Δήμο μας θα βρίσκονται το Σάββατο 25 Μαρτίου, ώρα 9.00 με 16.00 και την Κυριακή 26 Μαρτίου ώρα 9.00 με 13.00, στο κτηνιατρείο του κ. Παπατριανταφύλλου στο Μαντούδι. Η παραπάνω ημερομηνία, προέκυψε σε συνεννόηση με την ΕΔΚΕ, ως η μόνη διαθέσιμη για την παραχώρηση του χώρου.
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες (εμβολιασμοί και στειρώσεις αδέσποτων ζώων) παρέχονται δωρεάν και αφορούν αποκλειστικά αδέσποτα ζώα.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννας, που έχουν πρόσβαση στα αδέσποτα ζώα της περιοχής τους και όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν εθελοντικά στην παραπάνω δράση να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 2227350125, για να τους δοθούν περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες, καθώς και με το τηλέφωνο 6945309006 για μεταφορά των ζώων.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ


Συνεντευξη με τον Πρόεδρο της ΕΔΚΕ, Ιωάννη Μπάτσα, για τη δράση της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ)

Τι είναι ακριβώς η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας και πότε δημιουργήθηκε;

Είναι μια Μ.Κ.Ο εθελοντών κτηνιάτρων που σκοπό έχει να βοηθήσει τα ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης, η οποία δημιουργήθηκε τον Απρίλη του 2013. Δημιουργήθηκε από μία ομάδα φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων, οι οποίοι έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.



Πώς λειτουργεί το σωματείο σας; Ποια είναι η διαδικασία για να επικοινωνήσει κανείς μαζί σας και να ζητήσει τη βοήθειά σας;

Πραγματοποιούμε αποστολές ,κατόπιν προσκλήσεως, είτε Δήμων είτε επίσημων φιλοζωικών σωματείων, με αριθμό πρωτοδικείου, και όχι μεμονωμένα περιστατικά, για λόγους δεοντολογίας. Μπορούν να μας βρουν είτε μέσω email στο info@edke.gr είτε στο τηλέφωνο 2110-1200-25 ή ακόμη, στέλνοντας μήνυμα στην σελίδα μας στο facebook.


Τι περίθαλψη προσφέρετε στα αδέποτα ζώα; Πρόκειται για στειρώσεις ή και περισσότερο εξειδικευμένη περίθαλψη;

Στα αδέσποτα πραγματοποιούνται στειρώσεις, καθώς επίσης τοποθέτηση μικροτσίπ και εμβολιασμός κατά της λύσσας. Στα άλλα ζώα, η θεραπεία γίνεται ανάλογα με το είδος του και τις ανάγκες του.


 Υπάρχει κάποια χρηματοδότηση; Πώς συντηρείται το σωματείο σας;

Χρηματοδότες μας είναι οι διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες αλλά και εταιρείες τροφών. Επίσης, λάβαμε δωρεά και από το Ίδρυμα Νιάρχος.


Πόσες περιοχές έχετε επισκεφτεί μέχρι σήμερα;

Έχουμε επισκεφτεί πάνω από 30 περιοχές μέχρι στιγμές και συνεχίζουμε. Το πιο ιδιαίτερο περιστατικό, έως τώρα, ήταν η προσπάθεια σύλληψης του Σήφη του κροκόδειλου στην Κρήτη.



Πιστεύετε ότι έχει γίνει πρόοδος στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια σχετικά με την στείρωση των ζώων αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι τα οικόσιτα ζώα;

Ναι υπάρχει πρόοδος, σαφώς όμως υπάρχει και μεγάλο περιθώριο βελτίωσης. Όσον αφορά τα αδέσποτα, η κρίση δυστυχώς αποτελεί τροχοπέδη στην περαιτέρω και καλύτερη περίθαλψή τους


Τι αλλαγές πιστεύετε ότι μπορούν να γίνουν ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση;

Στον τομέα της ευαισθητοποίησης, έχουμε ήδη ξεκινήσει κάποιες ομιλίες για την φιλοζωία στα σχολεία, αποσκοπώντας στην σωστότερη και εγκυρότερη εκπαίδευση των νέων γύρω από τα ζώα, διότι σαν οργάνωση ευελπιστούμε και σε ένα καλύτερο μέλλον, πέραν του παρόντος.


Πώς μπορεί να βοηθήσει κανείς το έργο σας;

Ο κόσμος μπορεί να μας βοηθήσει οικονομικά κυρίως, καθώς στις αποστολές μας συμμετέχουν μόνο γιατροί ή φοιτητές κτηνιατρικής! Παρ' όλα αυτά, σημαντικότατη θεωρούμε και την απλή υποστήριξη του έργου μας με κάθε μέσο, αντλώντας από αυτή δύναμη να συνεχίσουμε. Φυσικά, μπορεί κανείς να μας βοηθήσει και οικονομικά. Περισσότερες πληροφορίες για την οικονομική βοήθεια μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα μας.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.