powered by Surfing Waves

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Στη Βουλή η τροπολογία για τους δασικούς χάρτες – Τι προβλέπει


Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή η τροπολογία που ρυθμίζει θέματα ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών. Η τροπολογία κατατέθηκε από τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης σε νομοσχέδιο κύρωσης περιβαλλοντικής σύμβασης μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαιτζάν.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση με τις ρυθμίσεις που προωθούνται «συνεχίζεται απρόσκοπτα η διαδικασία κύρωσης των δασικών χαρτών, δεν ανακόπτεται η διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη, διασφαλίζεται η συνταγματική κατοχύρωση των αναδασωτέων εκτάσεων».

Μεταξύ των άλλων προβλέπεται η παράταση κατά τριάντα ημέρες της προθεσμίας για την υποβολή των αντιρρήσεων, φτάνοντας στις 90 ημέρες. Επίσης ορίζεται πως οι επιτροπές εξέτασης αντιρρήσεων αποφαίνονται και για τον δασικό η μη χαρακτήρα εκτάσεων.

Παράλληλα προβλέπει την εξαίρεση από την κύρωση των δασικών χαρτών εκτάσεων που έχουν κηρυχτεί αναδασωτέες λόγω πυρκαγιών και δεν αποτέλεσαν ή αποτελούν δάση ή δασικές εκτάσεις για τις οποίες είναι υποχρεωτική η εφαρμογή αυτεπάγγελτα της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την διαδικασία άρσης αναδασώσεων .

Αναλυτικά η τροπολογία

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.