powered by Surfing Waves

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Επιτυχής η επιμορφωτική συνάντηση κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού στην Χαλκίδα

Επιμορφωτική Συνάντηση Κατά του Bullying

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επιμορφωτική συνάντηση κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού (bullying), που διοργάνωσε η τριμελής Περιφερειακή Ομάδας Δράσεων Πρόληψης (Π.Ο.Δ.Π.) Δ/θμιας Εκπ/σης στην Εύβοια, το πρωί της Δευτέρας 20/3/2017 στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφ. Ενότητας Εύβοιας.

Η επιμόρφωση είχε την έγκριση της Περιφ. Δ/νσης Εκπ/σης Στερ. Ελλάδας και απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς-μέλη των σχολικών ομάδων κατά του bullying, οι οποίοι υπηρετούν, σε Γυμνάσια και Λύκεια των Δήμων Διρφύων-Μεσσαπίων, Ερέτριας-Αμαρύνθου, Καρύστου και Χαλκιδέων. Το πρόγραμμα των εισηγήσεων είχε ως εξής:
«Η Σχολική Πραγματικότητα στη Δ/θμια Εκπ/ση: Πανελλήνια Έρευνα για την Ενδοσχολική Βία & τον Εκφοβισμό 2016», Ρούλα Κεχρή, Σχολική Σύμβουλος Αγγλικής Δ.Ε. Ευβοίας, Μέλος Π.Ο.Δ.Π. Δ.Ε. Εύβοιας.

«Οι Εκπαιδευτικές Δράσεις & ο Ρόλος του Σχολείου στην Αντιμετώπιση του Bullying», Δημήτρης Κυριτσόπουλος, Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Ευβοίας, Μέλος Π.Ο.Δ.Π. Δ.Ε. Εύβοιας.
«Η συμβολή της διδασκαλίας των τεχνικών μαθημάτων στην πρόληψη της ενδοσχολικής βίας», Γιάννης Κατσάνος, Δ/ντής ΕΠΑΛ Μαντουδίου, Μέλος Π.Ο.Δ.Π. Δ.Ε. Εύβοιας.
«Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο και Cyber bullying», Αριστείδης Αράπογλου, Υπεύθ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ευβοίας.
«Τι είναι bullying; Πώς το προλαμβάνω & πώς το αντιμετωπίζω;», ΚΕΔΔΥ Ευβοίας (κ. Δ. Λινάρδου & κ.κ. Α. Καρυστινός, Στ. Πίττας), «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Ευβοίας (κ. Ε. Στάμου) και ο ψυχολόγος κ. Χρ. Δημόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναπτύχθηκε διάλογος και προβληματισμός για την κατάσταση στα σχολεία, κατατέθηκαν προτάσεις για την πρόληψη του φαινομένου στη σχολική πραγματικότητα και υπήρξε διερεύνηση των περαιτέρω επιμορφωτικών αναγκών των εκπαιδευτικών. Τα μέλη της Π.Ο.Δ.Π. έχουν ήδη προγραμματίσει την επόμενη επιμορφωτική συνάντηση κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού για τη Βόρ. Εύβοια στο τέλος Απριλίου._

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.