powered by Surfing Waves

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΥΠΕΣ: Ζητά μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τους δήμους






Να καθορίσει νέα μειωμένα τιμολόγια για τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες, ζητά από τη ΔΕΗ το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον πρόεδρο διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης υιοθετεί το πάγιο αίτημα των δήμων για μείωση των τιμολογίων πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, «που αφορούν φωτισμό οδών και πλατειών και στη λειτουργία διαφόρων υπηρεσιών ή νομικών προσώπων αυτών, όπως παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, δημοτικά ιατρεία, αθλητικά κέντρα, ιατρεία κλπ».

Κι αυτό γιατί, όπως τονίζει «η κατανάλωση ρεύματος για το φωτισμό και ευρύτερα την παροχή των ανωτέρω υπηρεσιών συνδέεται όχι μόνο με την κοινωνική εξυπηρέτηση αλλά και με την ασφάλεια των πολιτών».

Επιπλέον, με την ίδια επιστολή ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών είτε εξεύρεση εναλλακτικών επιλογών είτε, επίσης, χαμηλότερου τιμολογίου αναφορικά με το υπέρογκο κόστος μετατόπισης δικτύου που χρεώνει η ΔΕΗ κατά την πραγματοποίηση δημοτικών έργων.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.